Hvad er trådløs Wifi?

Wifi hvordan?Når vi taler om trådløst netværk, er det internet i hjemmet, der gøres trådløst ved at bruge en router. Mange forveksler Trådløst netværk med Trådløst internet, der kan medbringes f.eks. i sommerhuset, det kan du læse mere om her > Trådløst internet.

Hvad er wifi trådløst netværk

Når du har fået din bolig koblet op til internettet, kan du vælge, at installere en router, der sender dit internet rundt i dit hjem med radiobølger – altså helt uden kabler.

Det kaldes et trådløst netværk og det er rigtig smart.

Der hvor dit internet kommer ind i huset, monterer du ganske enkelt en boks (router) der omformer dit internetsignal til et trådløst signal, så du kan tilkoble bærbar pc, mobiltelefon, Ipad, printer, TV og alt andet trådløst udstyr du har i hjemmet.

Du kan f.eks. sidde i haven med din Ipad og surfe på internettet.

Hvordan virker en wifi router

Routeren er en lille boks med en eller flere antenner på, der sørger for at omdanne dit internetsignal til trådløse bølger, helt som med en radio.

Den sørger for, at sende internettet ud i hjemmet og holder styr på, de forskellige enheder som du tilslutter, så de alle får lige meget adgang til internettet.

Den sørger også for, at route trafikken frem og tilbage imellem de tilkoblede enheder så du f.eks. kan få adgang til en harddisk med musik g film fra alle enheder.
Den gør det også muligt, at printe fra alle enheder, hvis du tilslutter en printer til den.

Sikkerhed og hastighed

For alle mulige, der er på besøg i dit hjem, eller står ved din hæk ikke kan få adgang til dit interne trådløse netværk, kan du tilkoble sikkerhed i kraft af kryptering.
Det betyder, at der skal indtastes en kode første gang en ny enhed tilkoblet netværket og det er kun dig og din familie, der har den kode.

For at opnå bedste hastighed, er det vigtigt at routeren placeres et sted, hvor den har gode sendeforhold.
Det er sjældent smart at stille den helt nede i kælderen, men bedre at den står forholdsvist tæt på, hvor du bruger internettet mest.
Har du flere etager i boligen, så stil den i midten.

Er der lavt signal fra routeren, vil internethastigheden falde. (Læs om internet repeater og bedre router her)

Tygge vægge, køleskab og andet metal, kan nedsætte signalstyrken betydeligt.
De nyeste routere, kan sende meget hurtigt og vil du gerne streame film og musik fra en fælles harddisk, er det en god idé, at købe en router, der er bedre og hurtigere end den der kommer gratis med din internetforbindelse.

Det samme gør sig gældende, hvis I skal være mange online på samme tid, da vil en lidt bedre router kunne give en hurtigere oplevelse.

Leder du efter ny internetudbyder, så tjek vores prisindex over bredbånd priser her

Rating: 5.0/5. From 3 votes.
Please wait...