Ipad internet

ipad internet hvordanRitigt mange blander trådløs internet og begrebet trådløs router (den der laver trådløs internet hjemme i stuen ) sammen.
Her kan du læse om trådløst internet, som du kan koble dig på med et usb modem i din bærebare PC eller fra en mobiltelefon.

Trådløs router kan du læse om her

Sådan virker trådløs internet på din Ipad

Da mobiltelefonernes signaler begyndte at sende digitalt, det er vel godt 10 år siden, kom der hurtigt mobiler på markedet med indbygget internet modem.

De sender og modtager internet på nøjagtig samme måde, som når mobiltelefonen sender og modtager samtaler.

Det er datapakker der sendes til en mobilmast, som derfra sendes ned i jorden og videre på det normale internet.

Lidt som hvis du havde en enorm kraftig trådløs router hjemme i stuen, så ville du også kunne koble dig på den flere kilometer væk.

Jo længere du bevæger dig væk fra nærmeste mobilmast, des svagere bliver signalet og des langsommere internethastighed vil du opleve.

Det er som med mobiltelefonerne dermed vigtigt at du vælger en udbyder, som har god dækning i de områder du mest kommer til at benytte det trådløse internet.

Mobildækning og trådløs internet dækning

Da det trådløse internet bruger de samme master som mobiltelefonerne, kan du tjekke om der er god dækning i de områder du kommer til at anvende det trådløse internet i. Det kunne f.eks. være i dit sommerhus og på din boligs adresse m.v.

Du kan se dækningen på mobiludbydernes dækningskort og der hvor de har kraftigst signal, kan du opleve hurtigt trådløst internet – det omvendte, hvor de har dårlig dækning.

Det er meget vigtigt at tjekke den udbyder du har kig på, da dårlig dækning kan betyde utroligt langsomt og ustabilt trådløst internet – men omvendt meget hurtigt internet, hvis der er 4G dækning.

Forstå dækningskortet

Mobilteknologien er i Danmark udrullet i flere omgange og derfor, er der både noget der hedder 2G, 3G, 3G turbo og 4G.

I første omgang monterede teleselskaberne master med 2G teknologi og opgraderede mange af dem bagefter med 3G.
Men det er ikke alle steder de er opgraderet og det nye 4G er det slet ikke færdige med at montere.

Der er altså områder i Danmark, hvor der kun er adgang til det gamle 2G netværk, men meget lav trådløs internethastighed, men også (i byerne) områder med 4G, vor du vi opleve hurtigt internet.

Det bedste vi derfor være, at finde det selskab, der har 4G dækning flest af de steder du kommer til at koble dig på det trådløse internet.

Telia og Telenor har slået deres master sammen og har derfor bedste dækning i DK.
TDC har massivt opgraderet deres 3G netværk og er godt i gang med 4G, så de får en god 2 plads.
3 og Oister kommer ind på en 3 plads.

Alle andre teleselskaber, har slet ikke deres eget netværk, de lejer sig ind os en af de 3 store ovenfor. Der er altså kun 3 netværk i Danmark og derfor også kun 3 at tjekke dækning på.

Læs mere om bedste mobil dækning her

 

usb modem og Ipad internetMed eller uden USB modem

Når du vil benytte trådløst internet, er der flere måder at gøre det på rent praktisk.

Med dit abonnement får du som udgangspunkt kun et simkort, helt mangen til det der sidder i din mobiltelefon.

Det kan du sætte direkte i din Ipad, men du kan også sætte det i et lile USB modem, som du så putter i din Ipad uden 3/4G.

Sidst men ikke mindst kan du anvende en mobiltelefon, hvor du laver et såkaldt hotspot og kobler di bærebare pc til trådløst.
Det kræver en forholdsvist ny mobiltelefon for at kunne få 4G hastighed.

Når du bestiller trådlæst internet vil du blive spurgt, om du også ønsker at købe et USB modem.
Priserne er forskellige og det kan være en god idé, at huske den pris også er inkluderet i den samlede pris, når du sammenligner priserne.

 

 

Rating: 5.0/5. From 2 votes.
Please wait...