Sikker handel på internettet

Handel på nettet er kommet for at blive, det må vi nok konstatere.

Men det har ikke altid været her. Vi skal ikke mange år tilbage før det var indbefattet af et fysisk besøg hos den lokale købmand eller tøjforretning, hvis man stod og manglede noget.

De tider har ændret sig, og mange har da også stadig en god sund skepsis når der tales om at handle varer via nettet. Med rette, da der er noget anderledes spilleregler, når man køber sine varer uden fysisk at have dem i hånden først.

Men overholder man ganske få regler og normer, så kan man shoppe relativt sikkert på nettet.

Virker udbyder troværdig?

Ens sjette sans er en rigig god ven, og den skal man lytte til, men nogle få grundlæggende ting skal gerne være iorden. Hvis man vil handle trygt på nettet, så er det vigtigt, at man stoler på udbyderen af produkterne.

Det er vigtigt, at man kan få kontakt med sælgeren, hvis der bliver behov for det efter salget er sket. Kan du derfor ikke finde kontakt informationer på websiden, så kunne det godt tyde på at man ikke ønsker direkte kontakt. Vær også kritisk, hvis du ser produkter som synes at være urimeligt billigt. Er noget for godt til at være sandt, så er det ofte netop tilfældet. Man kune f.eks. godt foranlediges til at tro de gode tilbud hos Youmeshopping.dk var lidt for gode til at være sandt, men ser du godt efter, er der mange fingerpeg på sitet, der fortæller, at her er der tale om et seriøst foretagende.

Fysiske beviser på kvalitet

Der er også fysiske detaljer man kan være opmærksom på, hvis man vil shoppe sikkert på nettet.

En af dem er, om siden er E mærket.

Mærket betyder at webstedet overholder gældende krav og mere til.

Men, du kan også holde øje med kryptering.

Normalt vil du oppe i URLen se http//, men er der tilføjet et s, som https//, så betyder det at siden er krypteret. Oftest er det dog kun betalings siderne der er krypteret, så ser du ikke det lille s på de andre sider, så kan det stadig være en god webside du handler på.

I øjeblikket er du bedre stillet ved onlinehandel end ved at købe i en fysisk butik.

Fortrydelsesret onlinekøb

På internettet kan du ikke se og røre dfe vare du køber og derfor er du ekstra beskyttet med 14 dagres fuld returret.

Ligegyldigt hvad og hvor i Danmaerk du køber noget på internettet, har du altså altid 14 dages returret.
Beskyttelse mod svindel

Handler du med dit Dankort online, er du sikret muligheden for at tilbageføre handlen via din bank.
Bliver du snydt, kan du altså altid ringe til din bank og bede dem om at tilbageføre handlen – det skal banken godkende. Kun i visse tilfælde er det ikke muligt.

Betal aldrig med PayPal

Handler du derimod via en Paypal konto, er du ikke sikret denne tilbageføringsmulighed, det samme gælder overførsel med Forex og andre kontant indbetalingsmuligheder.

Læs mere om sikkerhed på internettet her:

Borger.dk

Netsikker.Nu

No votes yet.
Please wait...