Tilskud til privatklinik – Hvordan er reglerne?

Behandlinger på privatklinikker resulterer som hovedregel i egen betaling. Her får du hurtigere behandling, men stadig en yderst professionel udførelse. Derfor er privatklinikker en populær løsning. Dertil findes der rent faktisk måder, hvorpå du kan få tilskud, selvom du skal behandles på en privatklinik. Ønsker du at høre mere om dette, kan du med fordel læse med her.

Nogle privatklinikker er godkendt af “danmark”

Privatklinik og tilskudVisse privatklinikker er godkendt af sygeforsikring “danmark”. Er du derfor medlem af “danmark”, kan du få et tilskud til din behandling. Et eksempel herpå er Dan-kirurg, som er en kendt privatklinik i Danmark. De udfører forskellige typer kirurgiske indgreb bl.a. urologi, fjernelse af taglknuderm seneknuder m.m. De udfører operationer via henvisninger fra det offentlige med korte ventetider og dermed fuldt tilskud. Derfor er det værd at undersøge muligheden for at blive behandlet på en privatklinik, der er medlem af “danmark” – ventetiderne er nemlig lavere.

Bliv dækket af din sundhedsforsikring

Flere og flere danskere bliver dækket af en sundhedsforsikring. Tal fra Forsikring og Pension samt Cepos viser, at fra 2003 til 2014 steg antallet af danskere, der var dækket af en sundhedsforsikring fra 228.000 til 2,9 millioner. Derfor er der en god chance for, at du har en sundhedsforsikring, som kan hjælpe dig.

Oftest er det dit arbejde, der betaler din sundhedsforsikring, så hvis du skal have behandling på en privatklinik, er det værd at snakke med din arbejdsgiver om mulighederne. Dertil har du mulighed for selv at melde dig ind i en gruppe af sygeforsikring “danmark”, som yder tilskud til en række behandlinger på privatklinikker.

Snak med dit forsikringsselskab

Skal du behandles som følge af en ulykke eller noget, der kan kategoriseres som en invaliditetsgrad, er det værd at kontakte din forsikring. Her er der muligvis erstatning at hente, som vil kunne dække omkostninger ved behandling på en privatklinik. Her skal det nævnes, at dette kun er en mulighed, hvis der er tale om behandling efter bestemte hændelser.

Meld dig ind i sygeforsikring “danmark”

At skulle have behandling på en privatklinik kan lyde voldsomt. Det er det ikke. Langt de fleste danskere besøger en privatklinik årligt. Det sker for eksempel, når vi går til tandlægen eller skal til fysioterapeut. Derfor omhandler besøg hos en privatklinik ikke kun voldsomme operationer.

Sygeforsikring “danmark” yder tilskud til blandt andet fysioterapi, tandlægebesøg og en række andre behandlinger. Du kan finde en oversigt her, hvor det også fremgår flere steder, hvor meget tilskud du kan få, alt efter hvilken gruppe af “danmark, du er medlem af.

Undersøg dine muligheder

Det er ikke garanteret, at du kan få tilskud til din behandling på en privatklinik. Dog er det ulejligheden værd at undersøge. Google er din ven, og du kan kontakte både din arbejdsgiver, din sundhedsforsikring samt tjekke oversigten fra sygeforsikring “danmark” ovenfor. Skulle det vise sig, at du ikke kan få tilskud, har du gjort et forsøg. Ønsker du ikke at betale, kan du vente på en ledig tid på et offentligt hospital. Ventetiden kan være lang, men til gengæld er behandlingen gratis.

Ikke alle kabaler går op

Med denne underoverskrift afsluttes denne artikel, for selvom tilskud til privatklinik er en mulighed i mange tilfælde, så afhænger det af din behandling. I visse tilfælde er tilskud en mulighed, hvis behandlingen skal foregå på en privatklinik.

Det er selvfølgelig ærgerligt, men det er også spild af tid at fortsætte sin bestræbelser på noget, der er en umulighed. Ligesom alle kabaler ikke går op, er der desværre ikke mulighed for tilskud i alle situationer.

Der gives f.eks.  ikke tilskud til skønhedsoperationer eller slankeoperationer med ballon i maven.

No votes yet.
Please wait...