Bliv slank med en maveballon

Er du træt af at være overvægtig, men bange for at søge hjælp, fordi det kan indebære en operation af mavesækken, hvis et vægttab skal lykkes? Nu kan du undgå operationen og i stedet få en maveballon placeret i maven. Det er et ukompliceret indgreb, som ikke indebærer, at du skal under kniven.

Kan du ikke tabe dig?

MaveballonHar du prøvet alt for at tabe dig? Været på alle de slankekure du er blevet anbefalet uden resultat; prøvet at dyrke motion, men måtte opgive, fordi det var for svært, når kroppen i lang tid ikke var blevet rørt tilstrækkeligt – måske fik du skader, da du var kommet i gang og blev stoppet af dem? Det kan være frygtelig deprimerende ikke at kunne tabe de kilo, man har lyst til at tabe og, som kroppen rent sundhedsmæssigt har godt af at tabe. Det påvirker vores livskvalitet og selvtillid, hvis vi ikke er tilfredse med vores udseende. Det kan både går ud over vores familie, venner og vores arbejdsindsats.

Bange for operation?

Tidligere var det en reducering af mavesækken, der blev tyet til, hvis alt andet mislykkedes. Men det kræver jo en operation og vil altid medføre en vis risiko for følgeinfektioner og andre bivirkninger, der kan resultere i en længere sygemelding end planlagt. Nu er der kommet et godt alternativ nemlig slankeballonen. Det er en ballon, der placeres i din mavesæk og fyldes med en ufarlig saltvandsopløsning. Ballonen vil mindske din appetit og helt naturligt, vil du begynde a spise mindre.

Hvem kan få en maveballon?

Det er dog ikke alle, som slankeballonen er egnet til. Da man kan regne med at tabe omkring 25 kg ved hjælp af ballonen (naturligvis forskelligt fra person til person og udgangspunkt m.m), er den mest velegnet til personer, hvis overvægt ikke overstiger 30 kg. Hvis dit BMI ligger mellem 30 og 40 kan du forvente gode resultater, hvis du altså selv er villig til at gøre en indsats under og efter ballon behandlingen. Du skal nemlig indstille dig på, at det kræver en kostomlægning, hvis du skal holde dit vægttab. I tillæg skal du dyrke motion. Det kan klart anbefales samtidigt at få vejledning fra en diætist og eventuel en personlig træner for at kunne klare omlægningen til en sund livsstil.

Slankeballonen er ikke en ny metode

I Danmark har ballon behandlingen ikke været i brug så længe. Man forsøgte sig med den for nogle år siden, men da var ballonerne ikke udviklet til at ligge i mavesækken i mere end 3 måneder. Den periode var ikke lang nok til at patienterne kunne nå at tabe sig og samtidigt omlægge deres livsstil. Derfor havde behandlingen ikke særlig stor succes dengang. Nu derimod er ballonerne beregnet til at ligge i mavesækken i helt op til et år. Derved kan patienten nå et stort vægttab og nå at få den nødvendige vejledning til at holde det fremover. Selvom behandlingsformen ikke har været anvendt herhjemme særlig længe, er den ikke ny. I USA har den været brugt i over 10 år. Der er således meget dokumentation for virkningen og erfaring med at udføre behandlingen.

Når ballonen lægges ned i din mave, er du lagt i en mild bedøvelse. Men da indgrebet kun varer omkring 15 min. er du kun væk ganske kort tid. Indgrebet udføres som en almindelig kikkertundersøgelse og et helt ukompliceret. I de første to uger efter du har fået ballonen lagt ned i maven, må du kun indtage flydende kost. Derefter kommer der ca. tre uger, hvor du skal være på en speciel skånekost. Der vil gå omkring seks uger før du kan spise normal mad. Så længe ballonen er i din mave, må du dog ikke spise store portioner og skal være varsom med fed mad og meget sukkerholdig mad.

En af de kliniker der har specialiseret sig særligt inden for Maveballon, er Nordic Gastric Balloon.
De har klinik i Valby, Aarhus og Malmø.
Læs mere om dem her: Nordic Gastric Balloon

 

Mere information kan findes her:

NCBI
Newsmax helth

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...