Tankass

De fleste er af den overbevisning, at den bedste og nemmeste måde at tabe sig på er ved at dyrke en hulens masse cardio. Med cardio menes der eksempelvis at løbe en tur, eller brug en crosstrainer. Ved cardio er målet at få pulsen op, men det er ikke denne type af træning, som giver et varigt vægttab. Hvis du virkelig vil se resultater, så er styrketræning vejen frem!

Defleste ender som en “TANKASS” hvor de ikke forstår, hvad de gør forkert.

 

Forskellen på forbrænding af kalorier

Når man sætter cardio træning og styrketræning op imod hinanden, så skulle man umiddelbart tro, at cardidotræningen er den type af træning, som man får mest ud af i forhold til at forbrænde kalorier. Ved cardiotræning forbrænder man flere kalorier under selve træningen end man gør ved styrketræning, men for virkelig at finde ud af, hvor mange kalorier man egentlig har forbrændt, så er det vigtigt at kigge på kalorieforbrændingen over en længere periode. Det er altså ikke nok at se på selve træningspasset, men også nødvendigt at se på timerne efter træningspasset er overstået.

 

Når man laver cardiotræning, så forbrænder man kun kalorier i det øjeblik, hvor træningen foregår. Der sker ikke nogen form for muskelbelastning som gør, at musklerne skal fortsætte med at arbejde når træningspasset er ovre. Cardio er god for konditionen, men ikke nødvendigvis for et varigt vægttab.

 

Styrketræningen derimod gør det muligt at forbrænde flere kalorier, og det er lige netop dette man ønsker, når man vil opnå et vægttab. Grunden til at styrketræningen forbrænder flere kalorier end cardio er på grund af det arbejde musklerne laver, når træningspasset er ovre. Styrketræningen går ud på at nedbryde musklerne, hvorfor din krop selv efter endt træning vil skulle bruge en masse kalorier til at bygge musklerne op igen. Dermed bliver dit hvilestofskifte højere end ved almindelig cardiotræning, og det er netop hvilestofskiftet, der hjælper dig med at nedbryde fedt i stedet for muskler.

 

få en personlig trænerFå den krop du altid har drømt om = No TANKASS

De fleste, som har brug for at tabe sig ønsker også at få en flot og markeret krop oven i hatten, når de smider de mange kilo. Dette opnår man kun, hvis man kombinerer vægttabet med styrketræning. Ved at udsætte din krop for hårde træningspas med en god vægtbelastning, så vil du træne kroppens muskulatur op samtidig med, at fedtet vil blive nedbrudt.

 

Næsten alle ønsker sig en smal talje, brede skuldre eller markerede overarme, og det er ikke disse du opnår, ved at lave cardiotræning. De flotte og markerede muskler opbygger man ved hjælp af styrketræning af den rigtige slags. Ved hjælp af en kyndig træner kan man få sammensat det helt rigtige træningsprogram, som er målrettet efter vægttab og muskelopbygning. Ved at gøre brug af et styrkeprogram vil du se nogle helt andre typer af resultater, end hvis du udelukkende vælger at dyrke cardio.

 

Sørg for ikke at stole alt for meget på vægten

En anden vigtig faktor at huske på, når man vælger at starte et vægttab ved hjælp af styrketræning er, at man ikke nødvendigvis kan stole på ens badevægt. Selvom vægten siger, at du ikke har tabt dig specielt meget, så kan virkeligheden være en helt anden. Ved styrketræning forbrænder du nemlig ikke blot fedt, men du opbygger også muskler. Muskler vejer mere end fedt, og derfor vil det måske ikke syne af meget, hvis det bare er tallene på vægten man går ud fra. Derfor er det en super god idé at få foretaget en kropsmåling i stedet. Her kan du se præcis, hvor mange kilo fedt du har tabt, men også hvor mange kilo muskelmasse, du har opbygget igennem din træning. Igennem disse målinger vil du kunne få afsløret præcis hvor mange procent fedt, du har i kroppen, men også hvor mange procent af kroppens vægt, der består af rene muskler.

 

Styrketræning og varieret kost er vejen frem

Selvom at styrketræningen er en super god måde at tabe sig på, så er det også nødvendigt at gøre en indsats i køkkenet derhjemme. Hvis man blot vælger at spise nogle sunde og varierede måltider mad, så er man allerede rigtig langt. Ved at vælge den rigtige slags mad, så giver du kroppen langt mere at arbejde med, hvorfor du også vil opleve en større glæde, når du indtager god næring. God mad kombineret med styrketræning er den optimale måde at fremme et vægttab på.

 

Du skal ikke være bange for at give dig i kast med de tunge vægte nede i fitnesscenteret, hvis du har lyst til at tabe dig – tvært imod! At styrketræne er ikke kun godt for din krops generelle sundhed, men det giver dig også et super energi boost samt længerevarende resultater, som kan være med til at give dig en flot og tonet krop.

Læs mere om hjælp til dine mål, fra en professionel personlig træner

No votes yet.
Please wait...