SEO og overoptimering
Noget af det de fleste i begyndelsen kommer til, er at benytte de samme keywords (søgeord) for meget.
Når du skriver et bestemt ord i din titel og i din H1 overskrift, har du allerede sendt et signal til Google om, at dit website handler om netop det ord.
Men når det kommer til resten af din websites brødtekst og billeder, så skal du passe på med at overdrive.
Skriv til dem, der skal læse dit website og se bagefter på, om du har fået det ønskede søgeord nævnt et par gange i en naturlig sammenhæng.
Er du helt ny inden for søgeoptimering til Google, så læs med her
Penguin går også efter keywordstuffing
Googles forholdsvist nye filter Penguin, ser bl.a. også på om du nævner det samme søgeord for meget -men der ses også på om du nævner varianter for meget.
Derfor kan det være en god ide, at undgå såkaldte ”Tag clauds” på din side – eller med andre ord bruge 5 forskellige varianter af samme ord i din tekst 10 gange hver.
Billeder læses som tekst
Benytter du alt tags på dine billeder, skal du huske, at Google læser billeder som tekst og tillægger de ord du benytter som alternativ billedbeskrivelse til den samlede tekst.
Derfor er det en uhyggelig dårlig ide, at skrive dit fortrukne søgeord ind som alt tekst i flere af dine billeder.
Brug dit primære søgeord med måde
Når du har besluttet dig for, hvilket søgeord en side gerne skal ranke højt på, så benyt kun søgeordet i de vitale dele af sitet få gange.
1 gang i titlen, 1 gang i en H1 overskrift og et par gange i din brødtekst og måske en enkelt gang i en alt tekst på et billede.
Så har Google opdaget, hvad din side omhandler og det er som sådan ikke nødvendigt at benytte søgeordet mere på den enkelte side.
Det kan være en fordel. at gentage søgeordet eller en variant f.eks. i en H3 – eller et ekstra billede.
Den helt rigtige mikstur er svær at give, men en ting er sikkert, det kan give en straf, at bruge det samme søgeord FOR meget – eller for mange varianter.
Det samme gælder titlen på links til din side. Benyt ikke dit primære søgeord til links for meget – brug variationer og neutrale titler som f.eks. dit brand.
Intern linkstruktur med keywordstuffing
Når du i din menu vælger at linke med dit primære søgeord , ja så er det helt naturligt. Men hvis du også benytter samme søgeord i ankertitlen på alle links, virker det som om du forsøger at optimere kraftigt = ikke altid nogen fordel.
Går du en tand længere og linker alle steder på dit site hvor ordet nævnes til din underside – ja så kan det går helt galt.
Se dine interne links som et LINK og forestil dig, at e tæller med i den samlede linkprofil for dit website.
Links med eksakte søgeord i, er netop dem, der får en side straffet – så er det jo ikke smart at begynde med at ”linkspamme” sit eget site fra begyndelsen af.
Mange er gået helt væk fra ankertitler i interne links, for at have bedre kontrol over linkprofilen fra backlinks.
Du kan med fordel tænke på den bruger, der besøger dit site.
Hvis der står Cykler som link, giver det ikke nogen mening for brugeren at teksten cykler kommer op, når musen holdes over linket – hvad får de ud af det ?
Lav en beskrivende tekst, der gavner brugeren – det ser også mere naturligt ud.
Din backlinkprofil
Før Penguin kom til, var det naturligt at linke til sit site med de søgeord, man ønskede at ranke på.
Det virkede og stort set alle gjorde det, uden at skænke det en tanke.
Det var Google godt klar over og det var meget tydeligt, hvilke sider, der havde benyttet sig af denne strategi, til at komme unaturligt højt op i placeringerne.
Med Penguin filteret og en ny Panda algoritme, straffede Google de sider, der havde en høj andel af ”forkerte” backlinks.
Hvordan sammensætningen skal være, for at ligge tæt på en straf, men ike udløse den, ja det kender vi ikke 100%, men der er foretaget mange analyser af websites, dr blev straffet kontra sites, der ikke blev og sammenfaldet er, at der ikke skal en særlig stor andel eksakte linktitler før et site kommer i problemer. Om der også ses på den interne del af sitet eller der kun ses på antal backlinks vides ikke.
Det kan dog på nuværende tidspunkt ikke anbefales, at der benyttes eksakte match på søgeord i backlinks ret meget.
Der er rigtig mange ubekendte og det vides f.eks. heller ikke og der kun ses på backlinks med høj pagerank og relevans eller om alle links tages over en kam.
Det letteste måde, at klare opgaven på -uden at gøre det muligt at lave negativ linkangreb på, ville være ved kun at medtage backlinks med relevans og forholdsvis høj pagerank. Det vil nemlig gøre det meget tidskrævende og dyrt at foretage negative linkangreb og på samme tid, gøre det let at identificerer de sider, der har benyttet sig af kraftig linkbuilding.
En anden metode, kunne være at se på linkhistorikken og kun straffe de sider, der kontinuerligt over en fastsat tidshorisont benytter sig af eksakt søgeord i backlinks. Det vil igen gøre negativ seo besværligt og tidskrævende samt sætte linkboombs ud af spillet.
Med andre ord, det er nødvendig at bruge hovedet, når der arbejdes med onsite SEO optimering og linkbuilding i 2017.
Læs her på Informationer.nu om SEO i 2019