Hvad er en personlig træner

Personlig træning hvordanHar du også oplevet, at du har trænet hårdt i en periode, men resultaterne udebliver og motivationen derfor er faldet? Det oplever mange, og derfor har de meget svært ved at opnå de mål og drømme, de har for deres træning.

Med en personlig træner, kan du opnå de mål. En personlig træner kan både hjælpe dig med at holde gejsten og motivationen oppe, samtidig med der bliver lagt et program, der er optimalt for netop dig. Dermed kan du se dine drømme og mål blive til virkelighed.

Fokus er naturligvis rettet mod fysisk træning, men en personlig træner hjælper ofte også med flere andre aspekter. Det kan eksempelvis være kostplan og generelle råd til, hvordan du lever et sundere liv i hverdagen – nogle personlige trænere har også fokus på det spirituelle ved hjælp af eksempelvis meditation.

Der er naturligvis også fokus på dit helbred i træningssammenhæng, så du ikke risikerer at få overbelastningsskader.

Hvordan arbejder en personlig træner

En personlig træner vil typisk tage udgangspunkt i, hvem du er og hvilke mål du har. Derefter vil der blive lavet et træningsprogram, der kan hjælpe dig med at opfylde disse mål.

Det er meget forskelligt, hvor ofte man bruger sin personlige træner. Nogle træner med dem flere gange om ugen, mens andre træner mindre regelmæssigt, men fastholder faste aftaler for at sikre, at træningen går i den rigtige retning.

Den personlige træner kan også hjælpe dig med udførelsen af øvelserne. Laver du styrkeøvelser på en forkert måde, kan det have decideret dårlig indflydelse på din krop, og derfor er det vigtigt, at du er instrueret rigtigt – og med de mange øvelser, der kan laves forkert, er det en god idé, at en person med solid indsigt i fitness hjælper dig med at finpudse teknikken.

En personlig træner hjælper også med at udvælge øvelser, der er gode i din situation. Mange træner selv øvelser, der kun giver meget isoleret træning af musklerne eller minimal effekt, men med en personlig træner vil I sammen kunne finde frem til øvelser, der giver et stort udbytte, og som kan få dig til at nå dine mål, uden det behøver gå ud over din hverdag.

Læg vægt på trænerens baggrund

Når du vælger personlig træner, er det en god idé at se på trænerens baggrund. Du kan eksempelvis se efter uddannelser, tidligere erfaringer, ligesom man naturligvis kan se nærmere på de menneskelige værdier.

Det er vigtigt, du finder en personlig træner, som du har tillid til, således at du kan fokusere på dine mål.

Det handler ikke kun om at have kurser og certificeringer inden for fitness – det gælder naturligvis også om at have dem, der er relevante for dig.

Ofte er personlige trænere også specialiserede i forskellige retninger. Nogle er gode til at tage hensyn til skader, nogle ser ekstra meget på kost mens andre måske er særligt gode til at udvikle muskulaturen hos klienterne.

Generelt handler det om at finde den løsning, der fungerer for dig, og det kan derfor være en god idé at søge en personlig træner, der har arbejdet med personer, der har stået i samme situation, som du står i.

Samtidig er det også en fordel, hvis I fungerer godt sammen – på den måde bliver det både sjovere for dig at træne, og samtidig får den personlige træner lettere ved at komme igennem med sine budskaber og motiverer dig til at nå dine mål.

Læs her, hvorfor Cardio ikke får dig i mål, når du ønsker en slang veltonet krop

No votes yet.
Please wait...