Gulvafslibning pris

Du har besluttet dig for at du ikke selv vil klare opgaven med gulvafslibning i boligen og nu leder du efter et gulvfirma, der både ser pålideligt ud og har rimelige priser.

Vi kender det kun alt for godt, når vi bevæger os ud på et område vi ikke kender og skal finde priser. Det er ikke nemt at gennemskue.

Det vil vi forsøge at hjælpe dig med i denne artikel.

Hvad er dit behov?

I første omgang er det vigtigt at du klarlægger, hvad du har behov for og hvad det egentligt er du skal have et tilbud på.

Derfor er det nødvendigt at se nærmere på, hvad der i det hele taget kan lade sig gøre.Gulvafslibning pris og tilbud hvordan

Laminat gulve

Laminatgulve kan overhovedet ikke slibes på nogen måde. De er lavet af plastik, der ligner træ og sliber du på overfladen, bliver den ganske enkelt slebet væk og det er ikke et kønt syn.

Har du laminatgulv kan du med andre ord ikke få det slebet, lige meget hvem du henvender dig hos.

Lamelgulve

Lamelgulve er opbygget af flere lag, hvor det øverste er et ægte af ægte træ, tykkelsen afhænger af typen og typisk er der 2-8 mm slidlag af træ.

De kan i langt de fleste tilfælde godt klare en afslibning, hvor omkring 2 mm slibes af.

Bemærk, at denne type gulve sjælden egner sig til at blive slebet af flere omgange, så er det allerede slebet, er det meget vigtigt du fortæller det, når du beder om et tilbud.

Overfladen kan behandles efterfølgende som du ønsker f.eks. med hvid lud, olie eller flere lak lak i forskellige glanstyper.

Massive gulve – plankegulve

Her er gulvet massivt hele vejen igennem, dog kan der være en enkelt lag nederst af en anden type materiale.

Her kan du både afhøvle først og afslibe gulvet efterfølgende.

Afhøvlingen er hård ved gulvoverfladen og skærer et tykt lag af gulvet på over 3 mm pr. gang og det har den fordel, at du kan fjerne mærker, dybe ridser, fernis og andre ubehageligheder på dit gulv.
Når gulvet er afhøvlet står det helt råd og skal derfor afslibes af flere omgange til det får en hård glat overflade, der er praktisk at rengøre og modstandsdygtig overfor slitage.

De massive gulve kan behandles efter ønske, efter afslibning.

Ting du skal huske før du anmoder om pris på gulvafslibning

Hvis du bor i en etage ejendom uden elevator, er der typisk et ekstra tillæg, da maskinerne er tunge at slæbe op og ned.

Selv de nyeste og dyreste maskiner vil efterlade din bolig fyldt af støv, så du må forvente det er nødvendigt med en grundrengøring bagefter.

Afmonter alle sandlisterne, da det giver gulvfirmaet mulighed for at komme helt ud til kanterne og du slipper for de bliver beskadiget.

Skal du også have malet, så find eventuelt et firma, der tilbyder begge ting, så ventetiden bliver kortest.

Hvad koster en gulvafslibning?

Vi har set lidt på priserne online og de ligger typisk som følger:

Lamelgulve
50 kvm fra 6.300 til 10.000 alt efter hvilken efterbehandling du vælger, 3 x hvid lak er dyrest og 2 x lak eller lud er billigst.

Massive gulve:
Næsten samme priser, m en omkring 1.000 dyrere

Få nemt 3 tilbud

Det er muligt at anmode om 3 tilbud, fra lokale gulvfirmaer på forskellige onlineservices.
Det er gratis og det er kun gulvfirmaet, der betaler noget, hvis du vælger de til opgaven.

Prøv f.eks. at beregn din egen pris med det samme på Gulvafslibning-priser.dk så har du et godt udgangspunkt at sammenligne med.

 

Rating: 4.0/5. From 5 votes.
Please wait...