Undgå faldgruberne ved et boligkøb; sikkerhed først

Boligmarkedet er i konstant udvikling og som køber eller sælger kan handlen ende med at gå meget hurtigt. Du vil måske gerne af med din bolig hurtigt eller også vil du bare flytte ind i et nyt hjem med det samme. Men hvis handlen går for hurtigt kan du risikere ubehagelige overraskelser.

Du skal være bevidst om en boligs tilstand inden du skriver under på en købskontrakt ellers kan det både blive dyrt og endda livsfarligt.

Få styr på hjemmets tilstand

Et boligkøb, i for eksempel København, kan være dyrt og en egentlig investering for livet, ingen ønsker derfor at købe noget man senere hen vil fortryde.

Er man for hurtig med et køb, og foretager man ikke et grundigt baggrundstjek, så kan der dukke ubehagelige overraskelser op i efterspillet. Hvis man for eksempel ikke har fået udarbejdet en grundig tilstandsrapport, så kan ukendte fejl og mangler ved huset eller lejligheden gradvist komme til overfladen.

Vi har alle hørt skrækhistorier om skimmelsvamp der først er dukket op eller kommet tilbage efter nogle måneder, og som i værste fald kan være sundhedsskadeligt og kræve en renovering der løber op i tusindvis af kroner.

Få derfor en professionel til at gennemgå et givent hjem fra A til Z, så du kan begrænse risikoen for langsommelige erstatningssager og dyre renoveringer.

Køber du bolig i København, så tag kontakt til en elektriker i København og omegn, inden du går videre i købsprocessen. En autoriseret synsmand er også en erfaren fagmand, der er god at have med på råd.

Ulovlige installationer kan koste liv

En hel essentiel del af et moderne hjem er elektriciteten. I den vestlige verden er vi meget afhængige af den, og mister vi adgangen til funktionsdygtige elforbindelser, så bliver hverdagen sværere at komme igennem.

Skal du købe en ny lejlighed i eksempelvis København, hvad enten den er gammel eller af nyere dato, så kan et livsfarligt element lure lige bag ved væggene.

Hvis de pågældende elinstallationer er opsat på en ulovlig måde, kan det ikke blot koste dig en bøde, det kan nemlig gå hen og blive livsfarligt. En ukorrekt installation kan betyde kortslutning eller overbelastning, som kan betyde sprængte sikringer eller i værste fald brand.

Det er ikke ualmindeligt at elektrikere støder på farlige installationer, hvor det blot er et spørgsmål om tid inden de forårsager en kortslutning og antænder en gnist.

Få lavet et eltjek inden du sælger

Det er ikke kun som køber at du skal være opmærksom på et hjems tilstand, deriblandt elinstallationerne.

Skal du sælge i hovedstaden, så kan det også være en god idé med et eltjek af en elektriker i København.

Det er måske ikke dig selv der har foretaget installationerne, og du har ikke nødvendigvis haft problemer med elnettet, men derfor kan der stadig være ulovlige installationer eller måske blot uddaterede elinstallationer i hjemmet.

Som sælger er det dig der hæfter for en ulovlig installation i forbindelse med et gennemsyn af huset eller en erstatningssag i forbindelse med en ulykke. Derfor kan det i sidste ende være bedre at få foretaget de nødvendige gennemtjek, så man ikke ender med erstatningssager der løber op i titusinder af kroner.

Er uheldet ude, så dækker forsikringen ikke

Skulle du være så uheldig at der opstår brand i dit nyligt købte hjem eller i de tidligere hjem, som du har solgt ugen forinden, så vil din forsikring ikke have noget med sagen at gøre, hvis det viser sig at installationerne er ulovlige.

De skader der skal kompenseres for kan derfor sætte dybe aftryk i din personlige økonomi, som kan være med til at ryste hele din livssituation.

Måske er installationen ikke foretaget på ulovlig vis, den er bare ikke blevet udskiftet i takt med at regelmanget har forandret sig. Og hvis du ikke har en oversigt over samtlige elektrikere eller ufaglærte der har rodet med elektriciteten igennem årene, så kan det være svært at bibeholde et overblik.

Spar derfor ikke på den professionelle hjælp, og søg kompetent rådgivning hos en elektrikker. En elektriker kan ikke blot hjælpe dig med at finde eventuelle fejl og mangler, han eller hun kan være direkte skyld i at liv reddes.

Gå aldrig på kompromis med sikkerheden, det er en post der kan ende med at forfølge dig for livet.

No votes yet.
Please wait...