Tilskud til privathospital

tilskud til privathospitalEr du kommet i en situation, hvor du skal opereres, men står på en uendelig lang venteliste i det offentlige sygehusvæsen? Så kan du overveje et privathospital. Hvis du er medlem af Sygesikringen Danmark, kan der nemlig være et pænt tilskud at hente.

Er du træt af art vente?

På de offentlige sygehuse kan man risikere at skulle gå og vente længe på en operation. Det er næsten ikke til at holde ud bare at gå og vente på at skulle opereres. Det er psykisk belastende at vide, at man skal igennem en operation og ofte har man jo smerter og er hæmmet i hverdagen af den lidelse, der har ramt en. Derfor ønsker langt de fleste at få operationen overstået hurtigst muligt. Hvis ikke man har en sundhedsforsikring eller bliver henvist til et privathospital af det offentlige sygehusvæsen, er der mange, der ikke skænker det en tanke, at de kunne få foretaget operationen på et privathospital og undgå ventetiden. Grunden til dette er ofte, at det er en dyr fornøjelse at benytte et privathospital. Der er dog en mulighed for at få tilskud til en operation på et af de private hospitaler.

Få tilskud til operation

Hvis du er medlem af Sygesikringen Danmarks klasse 1 og 2 kan du få tilskud til operationer. Hvis du er medlem af klasse 5, kan du få tilskud til operationer, hvis du i over 12 måneder har haft det tilvalg, der hedder operation. På Sygesikrings Danmarks hjemmeside kan du gå ind og se, hvad der ydes i tilskud til operationer på privathospitaler. Beløbet man ser i listen over de forskellige operationer, er det tilskud, der maksimalt kan ydes. Man kan ligeledes få tilskud til de lægelige ydelser, der sker i forbindelse med indlæggelsen. I alt kan tilskuddet dog ikke komme over 85 procent af de faktiske udgifter, som du som medlem har. Får du foretaget flere forskellige operationer under den samme indlæggelse, får du udelukkende tilskud til operationen, der giver retten til det største tilskud. Er andet angivet i listen over tilskud, er det naturligvis det, der gælder.

Læs eventuelt mere på Roskildeprivathospital.dk her

Du skal være selvbetaler

For at kunne få rabatten fra Sygesikring Danmark skal du henvende dig som selvbetaler. Det vil sige, du skal ikke henvende dig med henvisning til en sundhedsforsikring eller henvisning fra et offentligt sygehus via det der hedder ”Frit sygehusvalg”. Du skal selv sige, at du er medlem af Sygesikring Danmark også til privathospitalet. Du skal derfor medbringe et medlemsbevis, som du kan hente på Sygesikring Danmarks hjemmeside.

Læs også om lån til nye bryster

No votes yet.
Please wait...