Skæv næseskillevæg – hvad kan gøres

næseskillevægHar du problemer med at trække vejret gennem næsen? Det kan være utroligt generende, hvis man ikke kan trække vejret ordentligt med lukket mund. Det er hæmmende, når man anstrenger sig og gør i det hele taget ens vejrtrækning meget mere anstrengt. I nogle tilfælde er næsen også decideret skæv, hvilket nogle mennesker er rigtig kede af rent kosmetisk. Det er heldigvis muligt at få rettet op på en skæv næseskillevæg via en operation.

Få god luftpassage

Når man opererer for en skæv næseskillevæg er det primære formål at gøre det lettere at trække vejret gennem næsen. Nogle har problemer ned en skæv næseskillevæg og dermed luftpassage på begge næsebor, og andre har kun problemet på det ene næsebor. Hos nogle mennesker er skævheden ganske enkelt medfødt og er måske gået i arv fra forældre og bedsteforældre. Hos andre er skævheden opstået, fordi næsen har været brækket. I begge tilfælde kan en operation rette op på skaden.

Operationen giver ikke ar

Når man bliver opereret for en skæv næseskillevæg foregår det gennem næseborene. Det betyder, at der ikke kommer nogen synlige ar på og omkring næsen. Det skal derfor ikke være en skræk for ar i ansigtet, der skal afholde dig fra at få foretaget operationen. Vil du gerne have rettet op på næsen af kosmetiske årsager er det altså også ganske trygt og uden risikoen for grimme ar.

Fuld effekt efter en uge

Når operationen er foretaget, vil der ofte blive indsat nogle silikoneplader for at støtte helingen. Derfor er det først en uges tid efter operationen, når pladerne fjernes, at du vil opleve effekten af operationen til fulde. Silikonepladerne fjernes ambulant i klinikkens ambulatorium, så det er ikke noget, der kræver indlæggelse.

Hvad sker på operationsdagen?

Når dagen kommer for din operation for skæv næseskillevæg, skal der ske følgende:

  • Som du fik at vide ved forundersøgelsen, skal du møde fastende.
  • Du skal også have taget bad, hvor du har vasket krop og hår grundigt
  • Hvis du bruger kontaktlinser skal de fjernes.
  • Du må heller ikke have neglelak og make-up på. Tag det meget gerne af, inden du møder op til operationen.
  • Undgå at medbringe værdigenstande, der ikke er absolut nødvendige.

Når operationen er færdig

Efter operationen vil du blive observeret i et antal timer på klinikkens opvågningsstue. Herefter kan langt de fleste udskrives og tage hjem. Er der noget, der taler imod, at du hjemsendes, overnatter du på klinikken i trygge rammer.

No votes yet.
Please wait...