Erhvervspsykolog – Hvad er det?

erhvervspsykologVi kender alle til psykologens arbejde, men hvad er en erhvervspsykolog og hvordan hjælper de virksomheder og personalet? Vi ser her nærmere på, hvad en erhvervspsykolog er.

Uddannelsen til erhvervspsykolog

Efter end basisuddannelse til psykolog, kan psykologen læse videre til erhvervspsykolog – Det er nomineret til 5 år på universitet.

En erhvervspsykolog er med andre ord en psykolog, der har valgt at specialiserer dig i mennesket ”når det er på arbejde”.

Det er både individet og dets trivsel, men også menneskene imellem på arbejdspladsen.

Det kan være både ledelse og den enkelte medarbejder og naturligvis sammenspillet mellem de to roller.

Erhvervspsykologen arbejder som rådgiver og konsulent for virksomheder, hvor de hjælper med sparring til løsning af de udfordringer personale og ledelse møder i den daglige drift.

Hvilke områder kan erhvervspsykologen hjælpe med?

Virksomheder er drevet af mennesker og derfor er det vigtigt de trives indbyrdes, så arbejdspladsen er effektiv for profitabel.
Et menneske der har det godt og er veltilfreds på sin arbejdsplads, er typisk også et menneske der arbejder effektivt og bidrager til virksomheden, derfor er det ofte netop området ”Har det godt og er tilfreds” der arbejdes med.

Psykologen kan hjælpe den enkelte medarbejder ved at vise den redskaber og metoder til at opnå mere tilfredshed.
Men ledelsen er bestemt også et område der arbejdes meget med og ofte mest med.

TIP: Find en dygtig Erhvervspsykolog i København her

Ledelsesformen og den måde lederen opfattes på af medarbejderne er en område der bruges meget energi på at tilpasse, så det bliver fornuftigt.

En særlig ledelsesform kan indføres og erhvervspsykologen kan være med på sidelinjen og coache lederne, så de lærer at benytte den nye form for ledelse og også selv har det godt med den nye anderledes måde at gøre tingene på.

En opgave psykologen også ofte er behjælpelig med, er udvikling af den enkelte medarbejder. Fra ledelsens side giver det god mening, hvis hver enkelte medarbejder forsøger at udvikle sig på arbejdspladsen, så de bliver bedre til det de laver og måske opkvalificerer sig helt af fri vilje til at kunne varetage flere opgave ri virksomheden.

Her kan psykologen hjælpe med til at få den enkelte medarbejder til at se sit potentiale og hjælpe med til at lave en uddannelses / kursus plan.

Erhvervscoach – eller erhvervspsykolog

Det er vigtigt at bemærke at erhvervspsykolog er en beskyttet titel,så kræver den lange universitetsuddannelse, men erhvervscoach ingen som helst uddannelse kræver og meget ofte er anvendt af coaches, der overhovedet ingen uddannelse har inden for psykologi.

Dermed ikke sagt, at alle der benytter titlen erhvervscoach er direkte dårlige og uinteressante at samarbejde med i en virksomhed, men det er bare ikke det samme og meget sjældent samme måde de arbejder på.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...