Skift internetabonnement hvordan?

Internet abonnementSådan skifter du internetabonnement

Når du allerede har internet i boligen, er det naturligvis fordi du er opkoblet hos en internetudbyder og dermed også har et abonnement

Hvis du er i tvivl om hvilken internetudbyder du har nu, kan du se det her.

I de fleste tilfælde vil du være bundet i 6 måneder frem, når du får installeret internet og det er derfor vigtigt, at du finder ud af hvornår dit internet er installeret, medmindre du kan huske det.

Typer af internet abonnementer

Det er forskelligt hvad et internetabonnement indeholder her i Danmark og det er internetudbyderen der suverænt bestemmer, hvad deres pakker indeholder.

Hastigheden som angives, er hos langt de fleste udbydere en ”op til” hastighed, hvilket betyder, du ikke er garanteret 20 mbit download, trods de kalder internet abonnementet for f.eks. Medium 20 mbit.

Årsagen til de lidt spøjse ”op til” hastigheder skal findes i den måde internettet leveres til slutbrugeren.
Des længere din bolig er fra nærmeste telecentral, des lavere hastighed kan de tilbyde.

Det betyder, at internetudbyderne kan have svært ved at levere meget hurtigt bredbånd, hvis du bor på landet mange kilometer fra nærmeste by.

Der er dog hastigheds garanti hos TDC og Waoo fiber.

Internetudbyderne er blevet tvunget til, at angive den typisk oplevede hastighed i praksis eller angive en minimums hastighed, som de med sikkerhed kan levere.

Derfor vil du på udbydernes prisoversigter se, at der med småt under hver hastighed står Min. hastighed som altid er lavere end den hastighed der står med stort.

Det er med andre ord ikke for at snyde dig, de angiver minimum hastigheden, det er kun for at gøre opmærksom på, at ikke alle vil kunne få den højeste hastighed, da der kan være for langt til nærmeste telecentral.

Ekstra features inkluderet i prisen

Udover selve internet, vil du ofte få mere med i prisen.
Her kan du se en liste over de forskellige ekstra ting, der er med i prisen hos de største internetudbydere.

 

Opsigelse og overflytning

Er du ikke bundet, kan du i de fleste tilfælde opsige dit internet abonnement med 30 dages varsel.

Det vil typisk ikke være nødvendigt for dig at ringe ind til dit selskab, da din nye internetudbyder sørger for at opsige din gamle aftale. Det sker helt automatisk, som når du skifter mobiludbyder.

Du modtager et brev fra din gamle udbyder med en ophørsdato i og et brev fra den nye udbyder med dato for hvornår de begynder at sende internet til din adresse.

Desværre kan du opleve en periode uden internetadgang, men det vil ofte kun være få dage -og tit virker det dagen efter.

Alle udbyderne har 30 dages opsigelse.

Sammenlign internet priser på bredbånd her:
Bredbånd prisoversigt

No votes yet.
Please wait...