Nyt tag – Hvad koster det og hvad skal du vælge?

Et nyt tag er en stor investering, der kræver en række overvejelser. Der findes mange forskellige materialer at vælge mellem, når du skal have nyt tag, der har meget at sige for hvad det kommer til at koste. Derfor er det en god ide at kortlægge, hvad prisen er for et nyt tag og hvad du skal vælge. Det kan du læse mere om her. 

Hvad koster et nyt tag?

Hvad et nyt tag koster, kommer i stor grad an på, hvad slags tag du vælger. Når du skal få lagt et helt nyt tag, så betaler for du for materiale per kvadratmeter, og så kommer tillægsomkostninger for arbejde oveni. Mange huse i Danmark, har for eksempel de typiske eternittage fra 60-erne og 70-erne, og dem er det i de fleste tilfælde, på tide at skifte ud. Et nyt tag holder fra 15 til over hundrede år, alt afhængig af, hvad slags materiale du vælger. Det er ikke en evigvarende investering, men med sans for kvalitet og lidt taktisk tankegang, kan du vælge et tag, der vil vare i generationer.

Nyt tag koster fra 400 kr til over 2200 per kvadratmeter, og derfor skal vi se lidt nærmere på hvad du skal vælge, og hvilke kostnader, de forskellige tagtyper indebærer. Det vil sige, at en samlet udgift for et tag, hvis vi går ud fra at du har 80 kvadratmeter tagflade, kan spænde fra ca. 32.000 kr. til ca. 176.000 kr. Allerede inden du skal lægge et nyt tag, er det en god ide at få en professionel ud til et tagtjek, for at se hvad der skal udbedres og hvilken tagtyper der vil egne sig til lige præcis dit hus.

Hvad skal jeg vælge?

Det er ret vigtigt, at man vælger materialer der passer til dit hus. Der er ret stor forskel på, hvordan de forskellige materialer ser ud, og hvad slags egenskaber de har, og derfor er det en god ide at få råd fra en professionel, om hvad der vil være det bedste valg for dig. Her kan du få et overblik over de forskellige tagtyper, og hvor meget det vil koste.

Decratag

Et decratag, er et ret smart valg, hvis du har et af de gamle eternittage. Det er fordi, de simpelthen kan lægges lige ovenpå det gamle tag. Det er et ståltag, der koster fra 760-1000 kr per kvadratmeter. Det ligger altså i mellemklassen rent prismæssigt for tage. Et decratag er beregnet til at holde i mellem 40-50 år.

Tagpap

En af de billigste tagtyper du kan få, der egner sig godt til huse og bygninger med et fladt tag, er tagpap. Denne tagtyper, holder som regel i op til 15 år og koster fra 400 kr til 1000 kr per kvadratmeter.

Betontag

En populær tagtype,  er betontag, der koster mellem 1150 kr og 1650 kr og kan holde i op til 50 år. Dette er et slidestærkt tag, der giver et smukt særpræg til de klassiske huse, som vi har i Danmark.

Naturskifer

I den mere eksklusive ende, har vi naturlige tagtyper som naturskifer. Dette er et smukt og råt naturmateriale, der giver en elegant finish til for eksempel en arkitekttegnet villa. Naturskifer koster omkring 1900 kr per kvadratmeter, men til gengæld kan denne type tag holde i mere end 100 år. Det er nok til at sikre den næste generation, tag over hovedet.

Bølgeeternit

Bølgeeternit giver et smuk og tidløst præg til dit hus. Denne tagtypen koster mellem 830-930 kr per kvadratmeter og kan holde i ca. 35 år. Dette er en svært populær tagtype, fordi det både er smukt og særdeles slidestærkt.

Tegltag

Det bliver ikke mere klassisk end et smukt og eksklusivt tegltag. Tegltage koster mellem 1300 til 1900 kr per kvadratmeter og kan holde i mellem 40-70 år. Der er mange der ønsker sig denne type tag, fordi det emmer af klassisk idyll.

Hvad slags tag du skal vælge, afhænger altså i stor grad af, hvilket udseende du ønsker på dit hus. Et tag er en stor del af det visuelle indtryk, og det er derfor essentielt, at man vælger det helt rigtige, gerne med råd fra en professionel.

No votes yet.
Please wait...