Mobilrepeater – Slip for dårlig dækning

Der er ikke noget mere irriterende end dårlig svag mobildækning i boligen og det er så slemt at det har direkte indflydelse på boligernes priser i 2017.

Regeringen har politisk forsøgt at skabe bedre dækning via flere forskellige tiltag i 2016 bl.a. med krav om dækning i særligt udvalgte områder ved sidste 4G licensudbud.

Mobilselskaberne selv arbejder også på forskellige løsninger, men de er stadigvæk ikke på et niveau, hvor der er god dækning i hele Danmark.

Slip af med dårlig dækning – Lovlig mobilrepeater

Syddansk Universitet har i samarbejde med flere aktører forsket i dækning og udviklet et produkt, der nu er på markedet.
Det er en lille boks, der har en særligt kraftig mobilantenne monteret, så den er ekstra god til at modtage mobilsignalet.
Når det svage signal er modtaget forstærkes det og sendes ud i boligen.

På den måde, kan alle med selv meget svag mobilsignal få et forstærket signal helt lovligt og uden at forstyrrer naboerne med en ulovlig mobilrepeater

Sådan virker boksen

I boksen indsættes et simkort fra en mobiludbyder, der anvender det mobilnet, der har stærkeste signal i boligens område – Det kender brugeren meget ofte allerede fordi de i desperation har afprøvet de 3 forskellige mobilnet i DK (3, TDC og Telia/telenor).

Når der ringes til simkortets telefonnummer, modtager boksen opkaldet, forstærker signalet og sender det ud i boligen med et WiFi signal, som alle nyere smartphones kan modtage gennem en App.

Alle mobiler i boligen kan sættes op til at modtage opkaldet og der kan endda laves en lille ringeliste, så opkaldet sendes videre til næste telefon, hvis det ikke bliver besvaret.

Det er endda muligt at købe et ekstra simkort med samme mobilnummer på, så mobilen selv skifter over på boksen, når man er hjemme.

Boksen kan tages med

Boksen har fået navnet Victorfone og har indbygget batteri, det betyder at du kan medbringe den i f.eks. campingvognen eller på båden og få forstærket mobilsignal der også.

Der kan tilkøbes et ekstra effektiv antenne, hvis du ofte bevæger dig i områder med særdeles svagt signal.

3G, 4G og snart 5G

Hos producenten betatestes i øjeblikket en helt nu App og en 4G version er også på trapperne.

Det bliver særligt interessant med 4G versionen, da boksen også kan anvendes til mobildata og f.eks. streaming af TV i sommerhuset.

 

Rating: 3.8/5. From 12 votes.
Please wait...