Valg af Luft til vand varmepumpe

Luft til vand varmepumpeFlere og flere danske familier overvejer en luft til vand varmepumpe, når de skal vælge ny energikilde til deres deres bolig. Uanset om man taler om en ny eller en gammel bolig, så kan det rigtig mange tilfælde også give rigtig god mening, at gøre sig disse overvejelser. Denne løsning er nemlig både økonomisk fordelagtig og rigtig god for klimaet på samme tid.

Hvad er en luft til vand varmepumpe

Luft til vand varmepumpe er en energikilde, som består af en indedel og udedel. Kort sagt, så er det udedelen, der udvinder energi ved hjælp af luften. Uddele har en stor blæser, der blæser luften ind for at nedkøle rør, som er placeret inde i udedel. Disse rør indeholder kølemiddel, som bliver nedkølet efter, at have været en tur i indedelen. Herefter føres kølemiddelet videre til varmepumpens indedel, hvor rørenes kølemiddel komprimeres. Det gør kølemiddel varmt og dermed også rørene. Måden hvorpå en luft til vand varmepumpe gør det muligt for din bolig, at få tilført varmt vand til radiator og bade, både sommer og vinter, er igennem varmepumpes indedel. Det er nemlig indedelen hvor er varmen, fra rørene, føres videre til varmepumpens tank, der indeholder flere liter vand. Der er ofte placeret en mindre vandbeholder inde i denne tank, som bliver varmet op af rørene. Det gør vandbeholderen i stand til at kunne varme tankens vand op til den ønskede temperatur. Læs mere om luft/vand her.

Derfor er den god til den danske familie

De fleste danskere bruger fjernvarme. Det har igennem tiden været den mest normale opvarmningsmetode i Danmark. Derfor er det denne opvarmningsmetode, som mange danskere har hoppet på med det samme, fordi det allerede var installeret i huset. Hvilket selvfølgelig giver god mening. Dog har flere danskere i højere grad slået øjnene op for luft vand varmepumper, som kan være en mere miljøvenlig og økonomisk beslutning, at tage til dit nye bolig. Energistyrelsen har lavet en case på dette og fandt ud af at et ældre par, som er haft den samme bolig i flere år sparede op til 13.000 kroner årligt ved at skifte til en varmepumpe.
Bliver dine energiberegninger lavet ordentligt, så kan du med ro i maven tage en beslutning om, at få en luft til vand varmepumpe, også selvom du har en stor familie. Dermed skal du hverken være bekymret for, at fryser om tæerne om vinteren eller tage is-kolde bade, når det regner udenfor om efteråret.

Derfor en luft til vand varmepumpe mere miljøvenlig end fjernvarme

Når du laver varme og energi med en varmepumpe, så laver du energi til dig selv og ingen andre. Det betyder også, at du højere grad kan regulere hvor meget energi, som du har brug for i din bolig og derfor ikke betaler mere for noget, som du ikke har brug for. Dermed bliver det også mere miljøvenlig i længden. Ligeledes udvinder en varmepumpe sin varme ved hjælp af kølemiddel og luften udenfor, som ikke belaster miljøet, så meget.
Skal man sammenligne det med fjernvarme. Jo, selvom at fjernvarme stadig en billig varmekilde og noget de fleste ville få glæde af. Så er det ikke i alle tilfælde, at man kan opnå de samme besparelser.

TIP: Læs også om jordvarme anlæg her

Går du meget op i miljøet? Jamen så er det nok ikke fjernvarme, som du skal bruge i din bolig. Når man køber fjernvarme, så ved man nemlig ikke om dette kommer fra solenergi, fra afbrænding af affald eller for afbrænding af fossile brændstoffer. Kommer det fra solenergi, så er det selvfølgelig en okay måde at udvinde varme på. Dog kan de andre udvindingsmetoder udlede meget CO2.

Hvad skal du vælge?

Det er ikke nemt, at finde ud af om man skal beholde fjernvarme eller få tilbud på en varmepumpe. Der er nemlig ikke tale om nogen billig investering. Find derfor ud af hvilken, der er den bedste varmepumpe for dig. En god tommelfingerregel man kan tænke på er, at det i de fleste tilfælde vil give mening, at få tilbud på varmepumpe, når man skal bygge nyt hus. Skal du bo i din bolig i en længere periode, så er der chance for at denne kan tjene sig selv hjem.

Har du et ældre hus med fyr, så kan det også at give mening for dig, at få en installatør til at tjekke om en varmepumpe kunne give dig besparelser. Derudover så vil det anbefales, at du også få et tjek af dit hus isolering. Det vil sikre, at din varmepumpe kan fungere optimalt og dermed opnå sin fulde effektivitet, som i sidste ende vil spare dig penge.

Du kan også læse mere om at vælge varmekilde her.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...