Information om lån: alt det, du skal vide

Det er helt almindeligt at låne penge. Langt de fleste låner penge flere gange i løbet af deres liv, og derfor er der altså også stor sandsynlighed for, at du kommer til at optage et lån på et tidspunkt. For eksempel kan det være, du kommer til at låne penge, når du vil finansiere en af dine drømme; hvad enten din drøm er at købe et hus, tage på en lækker rejse eller holde en stor bryllupsfest. Inden du optager et lån, bør du dog sætte dig ind i, hvad det vil sige.

Et lån bliver nemlig kun risikabelt at tage, hvis du er i tvivl om noget og derfor optager et forkert lån, som du ikke kan overholde betalingsbetingelserne på. For at hjælpe dig får du herunder nogle informationer, du måske kan bruge, når du skal optage et lån, til det du har brug for.

Hvordan ved man, om man har råd?

Noget af det, der er allervigtigst, hvis du vil optage et lån, er, at du er sikker på, at du har råd til at betale lånet tilbage til tiden. Det kan virke uoverskueligt at finde ud af, om man har råd til lånet eller ej.

Dog kan du faktisk ganske simpelt og nemt finde ud af, om du har råd til at optage et lån eller ej. Hvis du lægger et budget over dine indtægter og udgifter, finder du ud af, hvor stort dit rådighedsbeløb er. Ud af dette rådighedsbeløb skal din månedlige ydelse til lånet komme. Hvis rådighedsbeløbet overstiger den månedlige ydelse, har du altså råd til at betale lånet tilbage rettidigt hvis du overholder dit budget.

Hvilket lån skal man optage?

Hvis du leder efter lån, vil du med garanti støde på en masse forskellige lån med en masse forskellige navne. Navnene på lånene antyder typisk, hvilken type lån lånet er. Du kan for eksempel optage et kviklån, hvor låneprocessen går meget hurtigt. Du kan også optage et forbrugslån, som er beregnet til forbrug.

Du kan optage et billån, som kan finansiere en bil, eller du kan optage et boliglån, som kan finansiere en bolig. Hvilket lån, du skal optage, afhænger af, hvad du skal bruge lånet til. Det afhænger også af, hvor stort et beløb du skal låne, samt hvor lang løbetiden på lånet må være. Klik her, hvis du vil læse meget mere om forskellige lånetyper.

Skal man kigge efter ÅOP eller renten?

Der er rigtig mange, der fejlagtigt ser på renten, når de skal se på lånets pris. Det er dog vigtigt, at du ser på lånets ÅOP, hvis du vil have en ide om, om lånet er dyrt eller billigt. Lånets ÅOP står for de Årlige Omkostninger i Procent. Dette inkluderer altså både renteudgifter, gebyrer og andre udgifter, der er forbundet med lånet. Renteudgifterne er kun en del af de samlede udgifter. Derfor skal du altså være opmærksom på lånets ÅOP, når du optager et lån – i hvert fald hvis du vil finde det billigste af slagsen.

Læs også: Sådan låner du 10.000 på nettet

No votes yet.
Please wait...