Indret dit soveværelse til god søvn

Hør sengetøjI vores moderne tilværelse er søvn længe blevet nedprioriteret. Folk har travlt og arbejder ofte til langt ud på aftenen for at kunne følge med den strøm af mails, der dukker op i deres indbakke. Der er dog heldigvis kommet et langt større fokus på, hvad søvn betyder for os mennesker. Søvn er nemlig ikke noget, man bare kan skippe og korte ned på uden at det påvirker vores krop og hjerne meget negativt. Noget af det bedste vi kan gøre for os selv er at få en god nats søvn i rolige og trygge omgivelser. Derfor betyder det meget, hvordan vi indretter os der, hvor vi skal sove. Få et par gode fif om hvordan du skaber et godt og roligt sovemiljø.

Et soveværelse skal være ryddeligt

Først og fremmest skal du sørge for at dit soveværelse ikke ligner et pulterkammer, hvor du bare stiller ting, som du ikke ved, hvor du ellers skal gøre af. Det er ikke godt for din søvn at sove i et rodet værelse. Helst skal et soveværelse kun bruges til at sov i. Selvfølgelig kan det for nogle være nødvendigt at kombinere hjemmekontor og soveværelse, men så er det vigtigt at få ryddet op på skrivebordet og slukket computeren, inden du går i seng. Hvis du er nødt til at bruge dit soveværelse til opbevaring af forskellige ting, så køb et skab, der kan lukkes med låger eller forhæng, så du ikke skal se på en masse forskellige ting, der står fremme og samler støv og giver visuel støj.

Tænk over seng og sengetøj – måske Hør?

Selvfølgelig er din seng også en vigtig faktor for din søvn. Du skal ligge godt. Nogle foretrækker en hård seng andre en blød. Det vigtigste er, at du synes den er lige i øjet. Noget, man måske til gengæld ikke tænker så meget over, er hvilket sengetøj, man sover i. Helt fra gammel tid har hør været brugt til at væve sengetøj af, og det er ikke en tilfældighed. Hør sengetøj har nemlig nogle virkelig gode egenskaber, som forbedrer din søvn. Hør er et skønt naturmateriale, som er temperaturregulerende. Det vil sige, at det, når det er varmt, virker køligt mod huden, og når det er koldt, virker lunt mod huden. Herudover er hør antibakterielt. Hvilket vil sige, at bakterier ikke så let kan trives på det, og at stof lavet af hør ikke kommer til at lugte dårligt. Hør er desuden virkelig behageligt mod huden og bliver bare blødere med tiden. Der er altså mange gode grunde til at vælge hør sengetøj, når du vil have en dejlig nattesøvn.

Vælg rolige farver

Når du indretter dit soveværelse skal du overveje, hvilke farver du bruger. Vælg nogle dæmpede og ikke for skrappe farver. Det er forskelligt, om man kan lide at sove i et mørkt lidt huleagtigt rum eller i et lyst rum. Det betyder ikke så meget, hvad du er til, bare farverne ikke er for kraftige og skrigende. Et soveværelse med mørkerøde vægge vil for eksempel sjældent være gavnligt for en nattesøvn. Så vil en bordeaux eller rosa være at foretrække. Det kan dog anbefales at bevæge sig i de mere nedtonede grønne eller blå farver, da de ofte har en beroligende effekt på os mennesker.

No votes yet.
Please wait...