Hvad koster gardiner til nyt hus?

gardinpriserNår du skal have nyt hus, så skal der indrettes både udvendig som indvendig. Her starter man som regel med det indvendige, hvor køkken, stue, badeværelse og værelser skal gøres brugbare. Og her er gardiner en fælles ting, der skal tages hånd om først i alle rum.

Afskærmningen er nødvendig både for privatlivet men også som beskyttelse mod sollyset. Men hvilke og hvad koster gardiner til nyt hus?

Det kan være en dyr som det kan være en noget billigere løsning. Og dette er, hvad du får et par ideer/tips til her.

Hvad koster gardiner?

En specifik pris på gardiner til dit nye hus, er logisk nok svært at give. Det kan være dyrt at investere i nye gardiner, hvis du skal bruge mange løsninger til nybyggeriet. Helt ligesom det kan være en billig løsning med et rullegardin eller persienne. Disse kan købes for et par hundrede kroner stykket for billige modeller.

Når man snakker med folk der har investeret eller tjekker diverse forums, ligger prisen på gardiner til nybyggeri på omkring 10.000 til 40.000 kr.

Prisen afhænger af mængden, om det er gardiner til store gardiner som denne løsning, Velux gardiner, moderne gardiner, om du vælger at købe ved en forhandler eller vælger en gardinbus der kommer forbi, måler op og syr gardiner. Her kan prisen blive højere, hvis du også vælger at tilkøbe ophængning.

En gardinbus kan være den nemme løsning, hvor du kan købe dig fra alt arbejdet. Men hvis du gerne vil spare penge ved selv at måle og hænge gardinerne op, skal du ”bare” finde den rigtige løsning og bestille de respektive gardiner i rigtige mål.

Hvilke gardin løsning til det nye hus?

Du finder mange forskellige typer, farver og stoffer indenfor gardinløsninger der bruges til de danske hjem. Det kan være svært at vælge, og derfor kan du med fordel tjekke de forskellige typer.

Foldegardiner

Foldegardiner er en nem og billig løsning der kan give rummet et blødt og elegant look. Foldegardiner er populære, og derfor er udvalget også ret stort og giver mulighed for at finde en løsning der passer til stilen i rummet eller de forskellige rum.

Løsningen er god til den effektive solafskærmning og giver et romantisk udtryk. Ulempen er selvfølgelig, at vinduet samtidig er helt afskærmet når foldegardinet er rullet ned.

Rullegardiner

Rullegardiner er meget lig foldegardiner og måske endnu mere populær som afskærmning. Du får et fleksibel og praktisk gardin der kan bruges til stort set alle rum i huset.

Den store fordel ved gardintypen er udvalget i design, hvor gardintypen nok findes i fleste mønstre og farver og samtidig med integreret mørklægning hvis ønsket.

Stofgardiner

Det klassiske stofgardin der i mange år blev faset ud i de danske hjem, er blevet populær igen. Fordelen er nemlig, at du kan få et gulvlangt gardin til de store vinduer som samtidig giver rummet mere fylde og tager sig æstetisk ud. Og stofferne er blevet lette og lyse frem for de tunge og mørke typer som i ”gamle dage”.

Hvis du har hårde stengulve og vægge, kan stofgardiner hjælpe på akustikken som du ikke finder med de mange andre typer gardiner.

Plissegardiner

Plissègardiner med Up & Down funktion er blevet meget populært i de senere år. Og det, at du kan skubbe gardinet både op og ned, giver dig stadig lys indfald frem for at skærme vinduet helt af. Typen kommer i flotte farver og forskellige løsninger med snoretræk eller motor.

Typen er ofte brugt til ovenlysvinduer eller skråvinduer med motor funktion, som godt nok koster det mere, men giver dig en dejlig praktisk og flot løsning.

Mørklægningsgardiner

Du finder mørklægningsfunktion i mange typer gardiner, men du kan også vælge at købe et decideret mørklægningsgardin til den maksimale solafskærmning. Det er især anvendt i soveværelse og børneværelse men også til især sommermånederne, hvor solen kan være til gene – F.eks. i stuen hvor der ses fjernsyn eller rummet hvor der arbejdes med skærm.

Persienner

Persienner er den klassiske løsning, som kan købes fra 40 kr. i Jysk og op til flere tusinde kroner med træpersienner i specialmål.

Fordelen ved persienner er, at du kan skærme af for alt lysindfald som samtidig gør rummet meget mørkt. Det kan være velegnet på kontoret, fjernsynsstue eller værelset hvor der soves.

Lamelgardiner

Lamelgardiner er en æstetisk og moderne løsning, der især er velegnet til de store vinduespartier. Typen bruges også til mindre vinduer der måske går i forlængelse med terrassedør eller lignede. Fordelen er, at det ser godt ud og er nem at håndtere. Ulempen er, at prisen ofte er ganske høj.

Panelgardiner

Panelgardiner er alternativet til lamelgardiner, og er et glat gardin der kører i en skinne. Bruges ofte til døre, forhæng eller til store vinduespartier. Det bruges i danske hjem, men er dog mere brugt til firmabrug på kontorer og lignede.

No votes yet.
Please wait...