Hvad er skønhed? – Tidens tendenser

Om noget eller nogen er smuk eller ej er en subjektiv holdning, som i høj grad kan variere fra person til person. Men der vil altid eksistere visse skønhedsidealer i samfundet der dikterer hvad de fleste mennesker synes er smukt og hvad der er knap så attraktivt.

Her får du en gennemgang af tidens tendenser, og hvordan det smarte i dag kan have været det pinlige for 20 år siden.

 

Fra højt hår til det naturlige look

Især når det kommer til hår og frisure kan man konstatere at modn er omskiftelig. Mens det i 1980erne handlede om at have det højeste og vildeste hår, og hvor man ofte bevægede sig langt væk fra det naturlige, så er det i dag langt mere populært at sigte efter det nedtonede look.

Kvinders hår i 1980erne var ofte krøllet, farvet og ikke mindst fyldt med hårlak eller voks. Når vi kigger på billeder af datidens skønhedsidealer, så vil det ofte fremkalde et smil på læben, da det er så langt fra nutidens æstetiske præferencer.

Hvis man i dag ønsker at sætte sit hår til fest eller inden man skal arbejde, så bruger man som oftest en diskret mængde American Crew eller lignende, for at give håret et løft på en naturlig og subtil måde.

 

Farvel til det spraglede tøj

Ligesom med håret, så var tøjmoden i 1980erne også mere farvestrålende og med knald på end den er i dag. Skulderpuder, blomsterprint og neonfarver var ikke unormalt i de glade 80’ere. I dag er det snarere en mode vi bruger i forbindelse med udklædning. Også når det kommer til mode er det jagten på det naturlige udseende der går igen.

Dæmpede og jordnære farver er i dag i høj kurs, og det er som oftest kun til fest at man kaster sig ud i vilde mønstre og kulør.

Når vi dykker ned i hukommelsen og forsøger at huske vores forældres eller bedsteforældres tøj, så vil det ofte været meget anderledes end det man selv klæder sig i. Moden er i konstant forandring, og holder man sig ikke opdateret indenfor feltet, så kan man ende med en umoderne eller uddateret garderobe.

 

Gengangere og klassikere

Selvom at skulderpuder måske kan synes som en forældet tendens den ene dag, så kan du hurtigt blive det sidste nye trend den anden. De fleste kender det at man lige pludselig får interesse for forældrenes aflagte lædertasker eller bedstemorens gamle perlekæde, fordi disse ting pludseligt er kommet på mode igen.

Tøjproducenter forsøger hele tiden at genfinde sig selv og tilføje nye elementer til deres kollektioner, og dette gør de ofte ved at finde inspiration i mode fra tidligere årtier.

Det kan derfor nogle gange betale sig at gemme visse stykker tøj eller accessories, da de måske kan komme på mode et årti eller to senere.

Mens nogle ting går af mode og kommer tilbage, så er der andre ting indenfor skønhed der er statiske. Når det kommer til menneskets krop, ansigt og alt hvad der hører med, så er det generelt altid populært at se sund og velplejet ud.

Selvom at kropsidealerne forandrer sig, og man de seneste år i høj grad har ændret definitionen på en slank person, så kan man argumentere for at det altid har været en fordel af have en sund glød og udstråling. En grå hud, gule tænder og et slidt hår var hverken ønsket for 30 år siden eller er det i dag.

Hvad der er sundt og hvad der ikke er, kan selvfølgeligt også ændre sig, især når det kommer til vægt. Men skønheden kommer antageligt indefra, så sørger man for at holde et sundt sind og et sundt indre, så vil det i høj grad påvirke ens fremtoning i en positiv retning.

Rating: 3.0/5. From 1 vote.
Please wait...