5 tips til en god pension

pension tipsAt gå på pension skal handle om at nyde alt den tid, du nu har fået mellem hænderne, efter mange år på arbejdsmarkedet. Men hvordan får du mest muligt ud af din kommende tilværelse som pensionist? Og hvordan sikrer du dig, at der er nok penge til at kunne klare dig for?

Her kommer vi til at tage et nærmere kig på gode råd og tips til, hvordan du får en god pension. Foruden at have styr på den økonomiske del, er der også andre forudsætninger for at få en god tilværelse som pensionist.

Start ud i god tid

Først og fremmest kan det være en god idé at starte ud med at planlægge din pension i god tid.

Jo tidligere du går i gang med at spare op, desto mere kan du også nå at spare sammen. Der er desværre mange unge mennesker i dag, der ikke skænker pensionen en eneste tanke i deres 20’ere eller 30’ere, og derfor kommer de først sent i gang med at spare sammen til en pension.

Få et overblik på PensionsInfo

Hvis du ikke har et godt nok overblik over din pension, kan du med fordel vælge at gå en tur ind på PensionsInfo, hvor du nemt kan få en oversigt over din pension, hvilke forsikringer du har tilknyttet og meget andet. Det er en rigtig god side at kende til, når du skal til at tænke på din pension.

PensionsInfo samarbejder med flere forskellige institutioner i form af banker, pensionskasser og forsikringsselskaber, så du har mulighed for at få dig et samlet overblik et og samme sted. Det gør det nemt for dig at se, hvad status er på din pension, dine forsikringer og andet.

Invester selv ved siden af

Hvis du er interesseret i at have så mange penge til din alderdom som overhovedet mulligt, kan det være en god idé at overveje at investere penge ved siden af din almindelige pensionsopsparing. Det kan du gøre på mange måder – de fleste vælger at gøre det gennem banken.

Du kan eksempelvis vælge at investere i aktier eller obligationer, men du kan også vælge at investere penge i din egen virksomhed eller i fast ejendom. Der er mange måder at investere på, og det kan være en god måde at supplere din pension med lidt ekstra penge.

Planlæg din tilværelse som pensionist

Derudover er det en rigtig god idé at planlægge din tilværelse som pensionist. For mange nye pensionister kan det virke overvældende med alt den fritid, der lige pludseligt er at tage af. De glæder sig til den nye fritid, men når de først står i det, ved de ikke, hvad de skal stille op med alt den tid.

Derfor kan det være smart allerede nu at tænke lidt over, hvad du skal få din tid til at gå med, når du bliver pensionist. Skal du rejse? Vil du bruge alt din tid på en hobby? Eller vil du bare slappe af og nyde livet? Find mere viden om pension her.

Er der styr på din partners pension?

Og så kan det også være en rigtig god idé at snakke med din partner om pension. Det er godt at have styr på jeres begges pension, hvis I har en plan om at være sammen resten af livet.

Der er desværre nogle, der kun tænker på egen pension, og ikke har styr på partnerens situation. Det er bedst, hvis begge partnere har styr på den andens situation, så I begge ved, hvad I kan forvente af tilværelsen som pensionist. Så tjek op på det, når du har styr på din egen pension.

No votes yet.
Please wait...