6 fordele ved at isolere dine gulve

efterisolering af gulveFryser du om fødderne, når du går rundt i huset, så kunne det være, du skulle se på om en efterisolering af gulvet kunne være løsningen. Ud over at du slipper for at fryse, er der nemlig flere andre fordele ved at foretage en efterisolering. Herunder får du 6 fordele ved at isolere dine gulve.

I nye huse, hvor konstruktionen skal leve op til de moderne krav om isolering, er der ikke problemer med kulde nedefra, men i mange huse af ældre dato, er der ingen eller kun meget lidt isolering i gulvene. Du vil derfor kunne opleve, at der trækker kold luft op gennem gulvet, og at gulvene føles meget kolde.

6 fordele ved at efterisolere gulvene

Der er næsten ikke noget værre end at stå ud på et koldt gulv om morgenen eller konstant at skulle rende rundt med tykke hjemmesko. Det er nogle af de ting, du kan undgå ved at efterisolere din ejendom.

Du vil få glæde at af isolere dine gulve, hvis du:

  1. Har det fodkoldt i boligen om vinteren og gerne vil være fri for konstant kolde fødder

  2. Gerne vil sænke dit energiforbrug og dermed spare penge på den årlige varmeudgift

  3. Ikke vil have, at børnene skal ligge på det kolde gulv, når de leger eller ser fjernsyn

  4. Vil opnå et sundere indeklima, hvor du lettere kan fastholde en ensartet temperatur

  5. Gerne vil minimere risikoen for, at der dannes skimmelsvamp under gulvbrædderne

  6. På et tidspunkt skal sælge huset og kan dokumentere, at gulvisoleringen er i orden

Fordelene ved et godt isoleret gulv er mange. En meget væsentlig faktor er at forbedre indeklimaet i boligen ved at sørge for, at der ikke trækker kulde op fra gulvet. Det kan være svært at opvarme et rum med meget kolde gulve, og selv med den rette rum temperatur vil gulvet stadig føles koldt.

I en del ældre boliger er der ingen eller meget mangelfuld isolering mellem gulvet og grunden nedenunder. Dermed er der potentiel risiko for, at der kan dannes skimmelsvamp på bagsiden af gulvbrædderne.

Dernæst er der naturligvis den økonomiske besparelse, du vil opnå. Dels vil dine udgifter til opvarmning blive lavere, hvis gulvene er godt isoleret, og dels kan du gøre huset lettere at sælge – måske endda til en højere pris. Hvis isoleringen er i orden, vil du kunne opnå en højere energimærkning, og dermed vil huset bliver mere attraktiv for en køber.

Hvordan efterisolerer du gulve?

Opgaven med at efterisolere gulvet afhænger helt af konstruktionen i dit hus. Hvis der er kælder eller krybekælder, kan du sandsynligvis isolere nedefra. Hvis du ikke har kælder, skal isoleringen ned under det eksisterende gulv, og her vil en fagmand bedst kunne råde dig.

Hvis du planlægger en udskiftning af de eksisterende gulve, vil det være en oplagt mulighed for at få efterisoleret. Når først isoleringen er på plads, kan du glæde dig over alle fordelene – Og så er det slut med kolde fødder.

Du kan læse mere om gulvisolering på Energiguiden.dk.

No votes yet.
Please wait...