Hvad er varigt Mèn?

Hvad er varigt mén og hvad betyder det for mig? Er et spørgsmål om din skade, for varigt mén er en skade som er så stor, at det desværre er noget som du må med leve resten af livet. Alle mennesker kan komme ud fra noget så omfattende eller småt men som har den samme udfald i og med det er en skade så omfattende at det kan gøre dit liv anderledes i og med det er en skade du altid skal tage højde for når du udføre arbejde eller det bare er i din fritid.

Varig mén kan være alt fra knæ problemer til en lille fingers problematik, det kan være det samme, det eneste det har det fældes er at det er skade som aldrig helt vil hele eller sagt med andre ord, vil andre blive det samme igen efter du har været ude for en skade eller en ulykke. Mange mennesker lever dog med deres varig mén og stadig lever et fuldt liv å trods af de skal leve med noget som andre mennesker tager for givet, det skyldes at vi heldigvis lever i en moderne verden, hvor folk med varig mén altid vil blive taget forbehold for så de netop kan få det samme fulde liv som vi andre har. Heldigvis er der masser af hjælp at både hente og få, hvis dit varigt mén er noget som er sket, hvis det er sket i henhold til en arbejdsskade som påvirker din daglig dag. Arbejdsstyrelsen kan nemlig giver dig en godtgørelse, hvis du forskellige er kommet galt af sted mens du har været på arbejde og din skade er så omfattende det har en betydning for dit liv fremadrettet, du kan med andre ord ikke få en godtgørelse for varigt mén hvis det bare er midlertidigt gener som er irriterende og kortvarige.

Hvad er varigt mén og kan jeg få en godtgørelse?

For at vide om du kan få en godtgørelse vedr. dit varigt mén og hvad det lige præcist er du kan få, kommer alt sammen an på et ar få krav som skal være opfyldt. Dette første krav er at din skade skal være anerkendt som en arbejdsskade og det skal være anerkendt som en arbejdsskade i henhold til arbejdsskadeloven, hvilket har den betydning at din skade skal være anerkendt som en erhvervssygdom eller en ulykke i selv sammen sammenhæng. Det næste krav er at din skade skal, kort sagt, rent faktisk være et varigt mén, det betyder at din skade aldrig får det bedre.

For at fastslå om der er tale om varigt mén skal der typisk gå mellem 3-12måneder, det er for at sikre sig om at der virkelig ikke er noget at gøre og for at sikre sig at du ikke kan få det bedre. De 3-12måneder vil være efter den pågældende skadesdato og vil være noget som en læge skal vurdere i din egen personlige individuelle sag og situation, der til vil de fastslå at du døjer med ulemper og gener ved følge af skaden som aldrig vil gå væk igen. Hvilket føre os til det næste krav som er at det skal være et varigt tilfælde, som før nævnt noget som du er blevet vurderet i at skulle leve med resten af livet af din læge.
Det næste og sidste krav er at dit mén skal være mindst 5 procent. De 5 procent varigt mén er en måde, at opdele og skabe et overblik over hvor meget skade du endeligt har, tallet kan gå helt o til 100% hvilket vil betyde at dit mén vil gøre den kropsdel ubrugeligt, f.eks. En arm der har et varigt mén på 100% vil det betyde at din arm ikke kan bruges mere og aldrig vil kunne blive brugt igen. De 5% er derfor noget som er blevet standart som et minimum da man mener man stadig godt kan arbejde med et varigt mén på 1-4%.

Hvordan vurderes varigt mén?

En vurdering vil typisk finde sted hos enten din egen læge ellers kan du også ende med at gå til en speciel læge fordi dit varigt mén er noget der kræver en læge inden for et specielt område. Når erklæringen er kommet, vil der være i tilfælde af en godtgørelse være arbejdsskadestyrelsen egen lægekonsulent se på sagen og komme med deres egen individuelle vurdering af din særpræget sag.

Hvad for en betydning har varigt mén for mig?

Varigt mén og hvad det kan betyde for dig, kan være forskelligt fra person til person, selvom du nu står i en situation hvor nogle ting har ændrede sig kan du stadig få det meste ud af livet. Mange kan og vil leve med varigt mén på en sådanne måde det ikke er med til at definere dem som person, for det gjorde det jo hellere ikke før skaden var sket.

 

No votes yet.
Please wait...