Hvad er ERP

erpHar du egen virksomhed og synes det kniber med at bevare overblikket over salget, ordrebehandlingen, lageret, produktionen, tidsregistreringen og alt det andet, der følger med at drive en virksomhed? Så kan det anbefales at læse med her, for der er nemlig hjælp at hente. Her beskriver vi hvad ERP er. Det står for Enterprise Resource Planning og kan være en virkelig stor hjælp i effektiviseringen af din virksomhed.

Ønsker du hjælp til effektivisering?

Så er ERP måske lige noget for dig. Men hvad er ERP egentlig? ERP er et softwareprogram, der kan styre alle en virksomheds aktiviteter. Det vil sige, at de forskellige områder såsom lagerstyring, tidsregistrering, salg, indkøb mv. bliver sat i system. Det giver dig et klart overblik og vil helt automatisk skabe en mere effektiv drift. Selvom ERP står for Enterprise Resource Planning betyder det ikke, at det kun er store virksomheder, der kan få glæde af det. Virksomheder uanset størrelse bruger ERP og får hjælp af det.

Spar tid og optimer

ERP-systemet er altså et IT-system, som samler en virksomheds arbejdsprocesser. Det betyder at du og dine medarbejdere ikke mere behøver at sidde og arbejde i flere forskellige programmer, når en helt basal opgave skal løses. Med et ERP-system integreres alle aktiviteter i et system, hvilket optimerer arbejdsgange og processer betragteligt. Du får både et bedre overblik over aktiviteterne og sparer i tillæg tid, som du kan bruge på at optimere din forretning yderligere.

Hvilke områder får du hjælp til?

Med et ERP-system kan din virksomhed håndterede nedenstående arbejdsprocesser og opgaver mere effektivt:

  • Supply Chain Management
  • Kundestyring
  • Produktion
  • Planlægning af budget
  • Økonomi
  • Logistikstyring
  • Lagerbeholdning og lagerstyring
  • Business Intelligence
  • Kontraktstyring

 

Hvilken værdi skaber ERP?

Den helt klare værdi, der skabes i din virksomhed, når du benytter et ERP-system, er at alle arbejdsgange optimeres. Det gælder lige fra de interne arbejdsgange på kontoret til produktionen. Alle steder hvor produktiviteten øges ved hjælp af ERP er med til at give virksomheden en bedre konkurrenceevne og som følge deraf en bedre bundlinje.

Værdien er branchespecifik

ERP er udviklet for at hjælpe medarbejderne i en virksomhed med at være mere effektive, når de skal arbejde på tværs af flere afdelinger. Det er til dels afhængigt af branchen, hvilke fordele der er de mest betydningsfulde i ERP. Det betyder også noget hvor komplekse en virksomheds arbejdsgange og processer er. For eksempel vil det for mange entreprenørvirksomheder være virkelig værdifuldt at kunne kalkulere et byggeprojekt ud fra tidligere lignende projekter. Det vil være muligt ved at søge i historikken på deres ERP-system. Dermed spares mange ressourcer og meget tid og kalkuleringsfejl kan nedbringes.

No votes yet.
Please wait...