Køberrådgivning ifm boligkøb
Skal du købe en ny bolig? Så er det med at holde tungen lige i munden, der er nemlig rigtig mange dokumenter, der skal gennemgås og analyseres for at undgå, at du senere pludselig står i en situation, hvor der popper ubehagelige overraskelser op. Det er ikke rart at stå der med en nyindkøbt ejendom og opdage, at der er ting, der slet ikke stemmer overens med det du troede. Hvis du ikke er en, der virkelig har styr på alle de dokumenter, der følger med et boligkøb, så kan det kun anbefales at søge hjælp i form af professionel køberrådgivning.
Derfor har du brug for køberrådgivning
Det du skal tænke på er, at den ejendomsmægler, der er tilknyttet bolighandlen, er sælgers rådgiver. Han eller hun har til opgave at få solgt boligen til den bedste pris. Det vil sige, at mægleren agerer ud fra sælgers perspektiv. En ejendomsmægler er jo i øvrigt også selv interesseret i at opnå den højeste pris for en bolig, da deres salær ofte afhænger af salgsprisen. Det betyder, at du som køber selv må sørge for at få dygtig og kompetent rådgivning, inden du sætter din underskrift på købspapirerne og bordet fanger.
Hvad gør en køberrådgiver typisk?
Det en køberrådgiver hjælper dig med er at gennemgå alle de 100 til 300 dokumentsider, som en bolighandel kan indeholde. Det er forskelligt, hvad det er for dokumenter alt efter om købet omhandler en almindelig privat bolig, en landejendom, et erhvervsmål, et forældrekøb, en byggegrund eller en andelsbolig. Men det gennemgående er, at din køberrådgiver analyserer alle handlens dokumenter og ud over det også udarbejder en forbeholdsskrivelse til ejendomsmægleren, godkender handlen, tager sig af skødet og refusionsopgørelsen, tager dialogen med de involverede banker og med mægleren samt rådgiver om behovet for forsikringer.
Få ro i sindet med et rådgiverforbehold
En af de ting der virkelig kan give dig som køber ro i sindet og som være en stor økonomisk hjælp er at få skrevet et rådgiverforbehold ind i købskontrakten. Med et rådgiverforbehold kan du fortryde købet af boligen helt uden omkostninger, hvis din køberrådgiver f.eks. Boligadvokaten finder ud af at der er et eller andet galt med boligen. Har en køber ikke sikret sig et rådgiverforbehold skal man betale en procent af købesummen for at komme ud af handlen. Derfor kan det i den grad betale sig at få en professionel køberrådgivning, så du har dit på det tørre og ikke pludselig står med håret i postkassen på grund af en overset detalje.