Billigt Hundefoder eller? – Hvad skal du vælge?

billigt HundefoderHar du en hund, som du kun ønsker at give det bedste foder? Det er bare ikke altid let at vide, hvad der er bedst for ens hund. Hvis man spørger ældre mennesker, så synes de at det er helt fint at fodre hunden med rester fra middagen og måske i tillæg give den noget rugbrød med leverpostej. Tidligere gik man ikke op i om ens hund fik en kost, der var sammensat rigtigt i forhold til hundens behov for vitaminer og proteiner mm. Heldigvis har det ændret sig og de fleste hundeejere vil gerne have, at deres hund får den næring, som får den til at trives bedst muligt. Her fortæller vi, hvad du skal tænke på, når du vælger foder til din hund.

Hundefoder med og uden korn, gluten og fibre

Det er vigtigt, at du køber hundemad, der er lavet af gode råvarer, så foderets kvalitet er høj. Der er producenter af hundefoder, der går op i at udvælge naturlige ingredienser uden tilsætning af kunstige smagsstoffer, farvestoffer og antioxidanter. Du kan vælge mellem forskellige typer af foder, hvor der er mere eller mindre kød i. Det er dog en god ide altid at vælge en type, der har kød som hovedingrediens. Du skal være opmærksom på, at der er nogle hunde, der ikke kan tåle kornprodukter eller gluten. Derfor kan man få hundefoder, der er fri for både korn og gluten. Der er også hunde, der specifikt har brug for hundefoder med et varieret indhold af fibre for, at deres tarme fungerer optimalt. De skal naturligvis have foder med de sunde kornsorter såsom havre, hirse og sorghum.

Foder med ekstra meget kød og næring

Til de hunde, der har brug for foder, der er spækket med protein og energi kan man få foder med et særlig højt indhold af lækkert fersk kød. Kødet i foderet kan komme både fra kyllinger, lam, fasaner og geder. Går du virkelig op i, at din hund får alle de rigtige næringsstoffer, som gør den sund og veltilpas hele livet igennem, kan du købe hundefoder med ekstra mange sunde ingredienser. Det kan for eksempel være: Cikoriefibre, ærtefibre, roefibre, fiskeolie, chondroitin, glukosamin og funktionelle fibre såsom MOS og FOS. Derudover kan man få foder med biologiske og naturlige antioxidanter.

Økologisk hundefoder

Hvis du har fokus på både dyrevelfærd og sundhed, kan du få hundefoder, der er Ø-mærket nøjagtigt som den økologiske kost, du kan købe til dig selv. Alle de råvarer der benyttes til at fremstille dette foder er altså certificerede økologiske råvarer. Dyrekødet, der bruges til foderet, kommer fra økologisk opdrættede køer, grise og kyllinger og den fisk, der bruges kommer fra MSC fisk og bæredygtigt fiskeri. Alle kornprodukter i fodret er naturligvis også økologisk dyrkede.

Foder til unge hunde og hvalpe

HvalpefoderDet er vigtigt for hvalpe og unge hunde, at de får en kost, der hjælper dem med at få en harmonisk og sund vækst. Derfor er det væsentligt at vælge et foder, der indeholder meget animalsk protein og samtidigt indeholder fosfor og calcium i afbalancerede mængder. Hvis du køber et godt kvalitetshundefoder, er du sikker på, at din hvalp og unghund får de rette næringsstoffer og i de rette indbyrdes forhold, så den vokser som den skal. Der er således foder, der er specielt fremstillet til hundens vækstperiode. Når hunden er udvokset får den nogle andre kostmæssige behov og skal derfor have et andet foder, der passer til netop den.

Foder til den voksne hund

Som ejer kan man have mange ønsker og forskellige præferencer i forhold til, hvilket hundefoder, man giver sin hund. I tillæg har alle hunde deres særegne behov. Derfor er det vigtigt at undersøge markedet for at finde frem til netop det hundefoder, der passer til både din hunds behov og dine ønsker. Som nævnt tidligere er det forskelligt, om en hund har behov for meget protein eller har godt af at få nogle kornprodukter i sin kost. Har man en hund med tendens til at tage for meget på, er det vigtigt, at tage hånd om problemet med et ”light” hundefoder, inden hunden bliver overvægtig. Det er på ingen måde godt for dens helbred og trivsel at veje for meget.

Billigt Hundefoder behøver ikke være i lav kvalitet

Der er ved at være et hav af mærker inden for hunde foder og de forsøger alle at udskille sig som værende ”Verdens mest fantastiske” for din hund, om det så er en gravhund eller en Samojede.

Der er enorm forskel i priserne og det kan være lidt svært at blive klog på det hele.

Mange vælger at blande hundens mand over tid, så det ikke er èt enkelt produkt hunden får hele livet.
Det giver god mening, at varierer hundens foder, så der ikke opstår mangelsygdomme.

Men det kan også være en gode idé, at se nærmere på racen du har og se hvad erfarne opdrættere inden for racen anbefaler.
Her skal du dog være opmærksom på, de ofte anbefaler et særligt produkt fordi de har en særaftale omkring priserne til eget forbrug.
Dog vil de naturligvis ikke hverken anbefale eller bruge noget selv, som ikke er godt for hundene.

Et nyt mærke, der slår meget på gennemsigtighed i fodersammensætningen – du kan få opskrifterne og lave det selv – det er Go Care.

Måske et produkt der skal med i overvejelserne – om ikke andet så er det meget billigere end de dyreste mærker og ifølge producenten mindst lige så godt.

Det er blevet testet af Jim Lyngvild, der har to store Grandanois som har haft allergiproblemer, de er uden symptomer efter skiftet og han er i hvert fald godt tilfreds. (se mere her)
Men der er jo stor forskel fra hund til hund.

 

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...