Guide: Alle vigtige informationer om dette års Champions League

Dette indhold er sponsoreret

Champions LeagueChampions League er en europæisk turnering for de bedste hold på kontinentet. Champions League er en meget prestigefyldt turnering, som af mange anses som det ypperste trofæ at kunne løfte i slutningen af sæsonen.

Dette års Champions League er en af de mest spændende og mest uforudsigelige i lang tid. Det er meget svært at pege på en favorit, da de sædvanlige storhold alle har vist sig sårbare i kortere eller længere perioder.

Vi bringer her en guide til alt der er vigtigt at vide om dette års Champions League – info du kan bruge uanset om du skal imponere din kæreste, eller om du skal blære dig med viden foran dine venner.

Ingen klar favorit

Sidste års vinder af trofæet med de store ører blev Liverpool FC. Englænderne måtte dog se sig slået ud – på trods af at være anset som favorit til denne kamp af mange bookmakere – af spanske Atletico Madrid CF. Her havde Liverpool ellers spillet en fremragende kamp, hvor de på mange måder skabte meget mere end spanierne gjorde. Hvis du er interesseret i diverse spilfiduser til fodbold og sport generelt, så klik på linket og læs mere.

Liverpool, en af forhåndsfavoritterne, er altså ikke med om buddet. Ser man på deres bøddel, Atletico Madrid, er disse traditionelt set stærke i Europa, hvor de som bekendt har spillet sig i to finaler inden for de sidste 6 år. På den anden side har de haft en meget uimponerende sæson i den hjemlige liga, hvor de ligger på en skuffende femteplads.

Hvem er så favorit?

Nu hvor Liverpool er blevet slået ud, er der stadig en lang række hold tilbage med stor tradition i turneringen. Blandt andet er der Barcelona, som mangler en hjemmekamp mod italienerne Napoli. Samtidig er der de evige rivaler til Barcelona, Real Madrid, som dog har givet sig selv en meget svær situation, efter de tabte hjemme mod Manchester CIty.

En tredje traditionsklub i Europa er Bayern Munchen. Bayern havde en rigtig svær start på sæsonen, hvilket også førte til en trænerfyring. Imidlertid har de tyske hold fået styr på formen, og det har set fremragende ud under den nye træner. Bayern er stort set videre til kvartfinalen, efter de slog engelske Chelsea med 3-0 på udebane.

Overraskelsen lurer

I denne sæson har vi også fornøjelsen som seere at opleve to hold, der allerede er kvalificeret til kvartfinalen, men som faktisk aldrig har klaret det videre fra gruppespillet. Her er selvfølgelig tale om italienske Atalanta og tyske RB Leipzig. Begge hold klarede sig videre uden de store problemer – Atalanta som den målmaskine de er, scorede således 4 mål i begge kampe, mens Leipzig vandt overbevisende med 4-0 samlet mod Tottenham.

En anden potentiel overraskelse, som dog nok ikke er en ligeså stor underdog som de ovenstående, er PSG. Pariserne har investeret stort i de sidste snart 10 år, men har aldrig været tæt på at vinde CL: De har røget ud på de mest mærkelige måder. I år kan dog være året, hvor PSG endelig sikrer sig en titel i Europa.

No votes yet.
Please wait...