Flytteguide og huskeliste

Flytte guideDet er desværre ofte forbundet med en del stress at flytte, fordi der er så mange forskellige ting at holde styr på. Oven i alt det praktiske kan der være mange følelser at håndtere. Forhåbentligt står du overfor en flytning, du selv har valgt og, som du glæder dig til. Det er desværre bare ikke altid tilfældet. Når folk bliver skilt, mister sit arbejde eller andet bliver de måske tvunget af omstændighederne til at flytte, og det gør kun flytningen endnu mere stressfyldt. Men desto mere er der brug for, at du har en guide, som kan hjælpe dig med at huske det væsentlige og lette flytningen i al almindelighed.

Vigtige datoer før flytningen

Først og fremmest skal du undersøge flytningens vigtige datoer. Det vil sige, hvornår du skal være fraflyttet dit hus eller lejlighed og, hvornår dit nye hjem står til din rådighed. Du kan jo være uheldig, at der er et slip imellem fraflytning og indflytning. Er der det, må du finde ud af, hvor du kan bo så længe. Har du familie eller venner, som du kan bo hos eller skal du leje dig ind i en midlertidig bolig? Det er også en mulighed, at du har begge boliger til rådighed i en periode, hvilket kan lette din flytning betragteligt. Så skab dig det nødvendige overblik.

Folkeregisteret skal have besked

Ifølge loven skal du oplyse din tilflytningskommune om din nye adresse. Det skal du gøre senest fem dage efter, at du er flytte ind. Det kan anbefales at melde flytningen, inden du rent fysisk er flyttet, så skal du ikke tænke mere på det. Du skal dog lige være opmærksom på, at du tidligst kan melde flytningen fire uger før indflytningsdatoen.

Postvæsenet skal have besked

Det er ligeledes vigtigt, at du giver besked til postvæsenet. Skulle du glemme at melde adresseændring til for eksempel banken eller forsikringsselskabet, så vil din post blive eftersendt. Selvom det ikke er meget man får med posten mere, er det alligevel ærgerligt, hvis du ikke modtager de vigtige breve, der stadig kommer af og til og som måske kan føre til rykkergebyrer, hvis du ikke reagerer på dem.

De mest almindelige – Huskeliste

For at gøre det mere overskueligt for dig at huske alle dem, du skal give besked ved en flytning, har vi lavet en liste over de mest almindelige herunder. Du kan naturligvis have andre og flere.
Venner
Familie
Folkeregisteret
Postvæsenet
Forsikringsselskab
Elselskab og/eller gasselskab
Vandværk
Lægen
Tandlægen
Bank
Sygesikring Danmark
Internetforbindelse
Telefonselskab
Arbejdsgiver
Dyrlæge

Flytter du selv eller hyrer du et flyttefirma?

Det er meget forskelligt, om folk vælger at flytte selv eller, om de får et flyttefirma til det.
Det afhænger selvfølgelig også af, hvilket budget du har til din flytning. Det er naturligvis billigst selv at stå for det hele, men også langt det hårdeste. Der er flere forskellige muligheder, hvis du vælger at hyre et flyttefirma. Du kan vælge at få flyttefirmaet til at pakke alle dine ejendele ned og derpå flytte dem til din nye bolig. Du kan også selv pakke og dernæst få flyttefirmaet til at flytte tingene. Du skal huske at undersøge, hvordan flyttefirmaets forsikring dækker, hvis de kommer til at ødelægge nogle af dine ting undervejs. Undersøg også, om der er nogle specielle ting, du skal vide og være opmærksom på i forbindelse med forsikringen.
Læs her om indhentning af flyttetilbud

TIP:
Få 3 uforpligtende tilbud på din flytteopgave i din mailbox. Udfyld blot her

Hvis du flytter selv

Står du selv for det, så gør dig selv den tjeneste at købe nogle gode solide flyttekasser. Køb både store og små. De små er gode at pakke tunge ting i såsom bøger og porcelæn. De store flyttekasser bliver for tunge, hvis de fyldes med for eksempel bøger. Men er velegnede til større og lettere ting. Det er også en god ide at have nogle flyttetæpper til at lægge imellem møbler, så de ikke kan stå og gnide sig op ad hinanden under flytningen og på den måde blive skrammet og ødelagt.

Som noget lidt nyt her i 2022, er mange begyndt at bruge en flyttecontainer frem for et flyttefirma.
Du får ganske enkelt en kæmpe stort ren og tør container på p-pladsen, som du stille og roligt at fylde lidt i hver dag frem til flyttedatoen.
På den aftalte flyttedag kommer en lastbil og henter flyttecontaineren og kører den til din nye adresse, hvor du igen får masser af tid til stille og roligt at hente tingene i flyttecontaineren og bærer dem op.

 

 

 

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...