Energitilskud til virksomhed

På mange områder bliver der fyret mange penge af på diverse udgifter der skal hjælpe med at opretholde en stabil trivsel og drivsel af en virksomhed. Også inden for energiområdet er der meget tale om at være besparende og at køre med grøn energi for miljøets, og vores egen, skyld. Dette er tiltag der så småt begynder at blive taget til overvejelse af diverse firmaer, i og med at de mere eller mindre gemte goder så småt begynder at drive imod overfladen. Hvad bedre er, at energiselskaber ønsker at fremme et energitilskud til forskellige virksomheder, i sammenhæng med den lovgivning der ligger bag. Klima og Energiministeriet har nemlig vedtaget at energiselskaber skal forsøge sig ad til at skabe besparelser på energi i landet.

Energiregningerne er dyrere for virksomheder uden energivenlige forhold

Mange af de ældre firmaer sidder stadig tilbage med forhold der fortsat understøtter de generelle behov for virksomhedens miljø. Der er elektricitet for lys og maskineri, såvel som vand og varme til en lang række andre forbehold. Der ligger også fokus i, hvordan varmen forbedre forholdende i firmaer. Som et emne er der firmaer med ældre porte der sikre imod udendørs forhold. Dette kan indebære kraftig vind, såvel som regnskyl eller blot kulde. Varme er påkrævet under disse omstændigheder og der er muligt for sådanne porte at bruge mere energi end om nødvendigt. Derved kan snakken om energitilskud til virksomheder i disse situationer være en attraktiv tanke, i og med at beløbet hober sig op, og alternativet kan sænke regningerne gevaldigt.

Nuværende energitilskud kan yde firmaer op til 10 procent

Som en del af snakken er emnet allerede taget op til et samarbejde, der begynder at vise resultaterne af mulighederne der ligger i det. Samarbejdet foregår med HMN Naturgas som led i aftalen der skal sikre at virksomheder kan opnå et beløb på helt op til 10 procent af, hvad udgifterne vil blive i at blive energivenlig. Det handler om at gøre sit virksomhed til en del af den grønne bevægelse, der både kan bespare naturen for forværrelse, men også virksomheden for en masse penge. Alt efter, hvilken plan man har for renovering af sin virksomhed vil der altid komme en besparelse på sigt, sammen med det tilskud man kan tilbydes. Eksempelvis har HMN Naturgas’ samarbejde allerede skabt vækst for virksomheden HMK Bilcon, der fik lavet installation af nye porte der er mere energivenlige, samt mere isolerende imod de forhold der befinder sig udendørs.

Således har investeringen allerede vist sig at blive god på sigt, i og med at energitilskuddet til virksomheden har lydt på 55.000 danske kroner, hvilket af lige under 10% af den fulde renoverings pris, der ligger på godt og vel én million kroner. Desuden har dette betydet af energiregningerne nu kan falde med 80.000 kroner på årligt basis. Investeringen vil altså kunne tjene sig ind på mindre end 12 år, og derfra fortsat skabe besparelse. Denne mulighed skaber ikke bare den økonomiske besparelse som man vil stræbe efter, men også en god smag i munden om, at man gør naturen en tjeneste. Dog skal man ikke forvente at alle firmaers forhold kan give et tilskud helt op til 10 procent. Der spiller mange faktorer ind i, hvordan hele processen skal udspille sig, og det åbner også op for en mulig energianalyse af virksomheden, hvor man ser på en række parametre der alle er bundet af energibrugen. Det afhænger især af de forhold som virksomheden også er bygget omkring, i og med at infrastrukturen har en stor virkning på området. Dette ville være praktisk for at finde ud af, hvor stor en investering man bør putte i renoveringen, hvis man som virksomhed vil overveje skiftet.

Som en ekstra gode ved energitilskuddet til virksomheder, så kan den overskydende energi også sælges til energiselskaberne, der selvfølgeligt betaler virksomheden et beløb per kWh. Besparelsen forøges og miljøet skånes endnu mere for forurening af diverse energiforbrug. I og med at energibruget bliver reguleret med fokus vil man på sigt kunne se sig en større investering i at være omhyggelig med energibrugen.

Fremtiden der ligger i energibesparelser

Mulighederne bliver kun større men de er meget obskure lige nu, da det er et meget smalt antal virksomheder der er bekendte med denne løsning, men i takt med at nyheden spredes, og det potentiale energiaftalen holder, vil det være tydeligt at den bliver mere eftertragtet i fremtiden. Sågar kan man ikke blot se frem til flere firmaer omkring HMN Naturgas, men også andre energiaftaler på tværs af elselskaberne, der forholder sig til anden måde at energibespare end igennem renovering af gamle industriporte. Energitilskud til virksomheder kan komme i mange forskellige former, hvilket ultimativt vil øge væksten i den private sektor, såvel som at udføre Klima- og Energiministeriets vedtagelse om at skabe besparelser blandt de forskellige firmaer som Danmark bærer på.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...