Amatør fandt diamantring

Da amatørarkæologen Dennis Maigaard fra Jelling valgte at gå ud med metaldetektoren den 5. Maj, så havde han nok knap turde forestille sig det fantastiske fund, der lå og ventede på ham i jorden. Ikke desto mindre fandt han en smuk og helt unik diamantring i området tæt ved voldstedet Kærstrup, der ligger på Tåsinge i det sydfynske. Der er tale om en fingerring på syv gram i guld, der ydermere har hele syv store slebne diamanter, og fundet er altså et intet mindre end overdådigt og smukt smykke. Dennis Maigaard besluttede sig for at overdrage ringen til Arkæologi Sydfyn, som siden hen har haft muligheden for at grave videre i ringens historie. Her har de efterfølgende kunne fastslå, at diamantringen knytter sig til Borgen Kærstrup, der var den største borg på Tåsinge i middelalderen samt den tidlige renæssance, hvilket må siges at være spændende nok i sig selv. Men endvidere, så blev borgen købt af Christian IV’s svigermor, Ellen Marsvin, og siden hen blev den overladt til datteren Kirsten Munk. Baseret på disse fakta og ud fra ringens helt unikke karakter, så lyder buddet hos de professionelle arkæologer på, at ringen simpelthen har tilhørt en person i kredsen omkring Christian IV, Kirsten Munk og Ellen Marsvin, eller måske endda en af dem selv. At sætte et specifikt navn på den oprindelige ejermand er dog ikke noget de tør hos Arkæologi Sydfyn, men der er ingen tvivl om, at Dennis Maigaards fund er af en helt ekstraordinær karakter.

Et af flere fantastiske amatørfund

Der formodes at være en findeløn til amatørarkæolog Dennis Maigaard, men som den dedikerede historieelsker han er, så betyder pengene ikke alverden – tværtimod er det at kunne se sit navn ved fundet i udstillinger noget, der trækker. Det må også siges at være en imponerende præstation at finde et så spændende stykke historie blot med en metaldetektor og nogle lange gåtur i forskellige områder. Men netop disse ture med metaldetektorer har på det seneste vist sig at være grund til mange spændende fund, hvor amatørarkæologer får muligheden for at være med til at grave Danmarks historie frem fra den gamle jord. Som eksempler på disse amatørfund kan nævnes en nyfunden vikingeskat ved Vestermarie på Bornholm samt en yderst sjælden Thors Hammer, der blev fundet i Jelling og endda har runeinskription. Så hvis du går med en lille arkæolog i maven, så er det bare om at kaste dig ud i det, da der stadig er masser af historie at opdage for alle.
Dennis Maigaards fund af diamantringen, der har ligget begravet i omkring 400 år, viser blot, hvor mange smukke og spændende ting, der stadig er at finde, samt hvor populære diamantringe har været gennem en stor del af menneskets historie, hvor de både har været ment at være stykker af stjerner, som var faldet ned på jorden, og en tro på, at det var gudernes tårer.

Tidsløs skønhed

Ringen fra Tåsinge er absolut overdådig og med de syv slebne diamanter, så har ringen vist været en kvindes allerbedste ven. Også i dag er diamantringe i høj kurs, hvor de smukke sten vidner om kvalitet og ikke mindst skønhed. Selv om diamantringen fra borgen på Tåsinge ikke kan købes, så er der naturligvis masser af smukke designs at finde blandt diamantringe i dag, hvor du blot skal være sikker på at få den rette kvalitet til pengene. Diamanter fås i mange forskellige farver og klarheder, og prisen kommer naturligvis an på selve diamantens sjældenhed. Når der er tale om smykkediamanter, så arbejder man som regel ud fra de fire c’er: carat, colour, clarity og cut.

Sagt på dansk, så kommer smykkediamantens værdi an på dens vægt, farve, klarhed samt slibning. Alt dette kan være svært selv at vurdere med det blotte øje, og det er derfor også vigtigt at sikre sig en ordentligt og professionel forhandler, når der skal bruges penge på en diamantring. Foruden selve diamanten, så skal du naturligvis også tage stilling til resten af diamantringens design og materialer, så du er sikker på, at det bliver den helt rette model. Diamantringe forbindes ofte med forlovelsesringe, og særligt i denne situation er der jo som frier meget på spil, og det kan derfor være et langt forløb at finde den helt rigtige diamantring, der skal være et symbol på den livslange kærlighed mellem to mennesker. I dag er der heldigvis mulighed for at få et godt overblik, da mange forhandlere er gået online, og du derfor i ro og mag kan sidde derhjemme og blive inspireret. Så hvad enten du er på udkig efter en lige så overdådig og luksuriøs ring som Dennis Maigaards amatørfund eller om du ønsker et lidt mere enkelt design, så kan du helt sikkert finde den rigtige diamantring. Dennis Maigaards fund bekræfter netop blot, at diamantringe er tidsløse, klassiske og altid vil være af høj værdi.

No votes yet.
Please wait...