Byd hyggen indenfor

Boligindretning og hyggeDet er vigtigt, at dit hjem er et sted, hvor du har lyst til at tilbringe mange timer, og hvor der skal være plads til ro og hyggelige stunder i en travl hverdag.
Ej at forglemme, at hjemmet også skal tjene en lang række praktiske formål. Men hvordan skaber man overhovedet det perfekte hjem, der er hyggeligt med en rolig atmosfære? Det er slet ikke så svært, hvis bare man følger sin mavefornemmelse, egen personlige smag og stil og en række gode tips og tricks, som du kan læse meget mere om i denne artikel.
I en travl hverdag, hvor arbejde og praktiske gøremål fylder mere end nogensinde tidligere, er det altafgørende, at man kan koble af og lade batterierne op i sit hjem. Og det kan være utroligt svært, hvis ikke hjemmet inviterer til netop dette.
Gennem indretning kan man i høj grad præge underbevidstheden til at få kroppen til at slappe af – og det er netop dette, du kan blive meget klogere på, hvordan du skal gøre, hvis du læser videre.

Belysningen er altafgørende

Rigtig mange danskere vælger lamper og pærer på et helt forkert grundlag. Man skal nemlig ikke blot vælge de billigste modeller, men derimod indrette hjemmet efter lysets funktioner. Forskelligt lys har nemlig indflydelse på hjernen, og det kan være rigtigt svært at slappe af, hvis man sidder i lysskæret fra et lysstofrør.
I de rum i hjemmet, hvor man skal arbejde og være aktiv, som eksempelvis køkkenet, skal man altid købe pærer og lamper, der giver et godt og bredt lys. Men i de hyggelige rum, såsom stuen, kan det være en god idé at vælge glødepærer – disse giver nemlig et lys, der minder meget om solens naturlige lys, og det er lige netop dét lys, som vi mennesker bedst kan lide. Ej at forglemme den fuldkommen fantastiske stemning, som levende lys og brændeovne kan give. Hvis du har mulighed for at installere en brændeovn i dit hjem, anbefaler vi på det kraftigste, at du investerer i netop denne. Læs meget mere om brændeovne, og find ud af, om det er muligt for dig at skabe den perfekte hyggelige stemning.

Miks stof og farver

Du skal aldrig være bange for at mikse forskellige typer stoffer og farver i hjemmet – så længe farverne ikke er for prangende. Sofapuder, gulvtæpper, gardiner; mulighederne er mange for at blande forskellige typer stof, der vil give en hyggelige atmosfære. Ikke nok med at et gulvtæppe er flot at kigge på, så giver det også dine sanser et kick.
Et fuldkommen hvidt hjem, hvor alle vægge og alt interiør er hvidt eller lyst, kan være svært at gøre hyggeligt. Vær ikke bange for at bruge farver på både vægge og møbler, som kan give dit hjem personlighed og fjerne den kliniske stemning.

Læs også: Hvad trender inden for boligindretning netop nu

Bring naturen indenfor

Det er ingen hemmelighed, at der de sidste par år har været en klar tendens på interiørmarkedet, hvor planter har domineret meget. Og det forstår vi godt! Planter kan nemlig skabe et hjem, der emmer af natur, som får sindet til at slappe af. Desuden skaber planter også et bedre indeklima, og derfor kan de være særligt gode at placere i soveværelset. Men vær ikke bange for at fylde hjemmet med planter – det er både smukt at se på og giver hjemmet den helt rette atmosfære.

No votes yet.
Please wait...