4 Tips til et renere hjem

Tips til et rent hjemAlle ønsker et pænt og rent hjem, da man ikke ønsker, at nogen skal få fordomsfulde tanker om en, der omhandler uhumskhed eller dårlig hygiejne. Der er næsten ikke noget mere ubehageligt og ulækkert end at finde en stor nullermand i hjørnet eller at opdage, at hylderne er betrukket med støv – det er særlig ubehageligt, hvis det er gæster, der er vidner eller de udsatte for disse uheldige opdagelser.
Hvis man gerne vil undgå sådanne hændelser og hele tiden stå med et forholdsvis rent hjem, kan man følge de fire tips, som vil blive præsenteret i denne artikel.

En ugentlig rengøringsdag

Det første tip, som vil blive præsenteret her, er også et af de vigtigste, eftersom det er dette tip, der særligt er med til at forebygge rodede og støvede hjem. Dette tip omhandler nemlig, at det er en god idé at indføre en ugentlig rengøringsdag. På den måde kommer støvet, snavset og rodet aldrig til at hobe sig op for alvor. Du skal dog huske at det ikke hele boligen der kan nøjes med en ugentlig rengøring.
På sådan en rengøringsdag er der mange ting, der skal klares, men det kan hurtigt overstås, hvis bare alle i husstanden giver en hånd med. Desuden er der heller ikke så meget at gøre rent på, når man netop tager det i opløbet med den ugentlige dag med rengøring. Det gælder om at være grundig hver gang, da det vil komme en til gode i løbet af resten af ugen og til næste gang, der skal rengøres.

De ting, der skal være stort fokus på, er køkkenet, stuen og badeværelset. Selvom det er her, at fokus ligger – da det er de primære rum – skal man endelig ikke overse de andre rum. Det er f.eks. også ganske vigtigt at sørge for, at sådan noget som entréen giver et godt og rent indtryk. I de forskellige rum, skal der ryddes op, tørres støv af, støvsuges, og hvis man har gulve, der er egnet til det, skal man også vaske disse. Det er altså ganske enkle ting, der skal klares.
Noget af det, der kan ødelægge rengøringen, er sådan noget som en ineffektiv støvsuger. Hvis man er ejer af sådan en, får man ikke meget ud af at benytte den, og det er begrænset, hvor meget renere der bliver i et rum efter en tur med denne. Derfor er det vigtigt, at man har en støvsuger, der kan gøre en ordentlig indsats. Klik her og find den bedste støvsuger.

Organisering er vejen frem

Foruden en ugentlig rengøringsdag, er det en god ide at sørge for at have et organiseret hjem. Det kan lyde striks, men det er ikke ment sådan. Hvis man sørger for at have sine ting organiseret pænt og ordentligt, er der en større chance for, at man ikke kommer til at døje med rod på noget tidspunkt.
Det vil også gøre oprydningsprocessen lettere, hvis man har nogle faste steder, hvor man altid opbevarer bestemte sager. Organisering kan f.eks. være i form af rigelig med opbevaringsplads, hvor man kan opbevare de ting, der ikke hele tiden skal være til offentligt skue.

Ryd jævnligt ud

Det handler dog ikke om at opbevare og gemme ting væk. Nogle gange er det nødvendigt, at man rydder ud i sit hjem. Dette behøver ikke at være en ugentlig ting, men det er helt sikkert noget, som man bør gøre et par gange om året.
På den måde undgår man et overfyldt og rodet hjem, og det vil også gøre det noget nemmere at organisere de andre ting, samt at rengøre. Man kan vælge at smide de ting, som man sorterer fra, ud, men det er også muligt at aflevere dem til genbrug eller at prøve at sælge dem på et loppemarked.

Glem ikke at vaske

Selvom dette er det sidste tip, er det ikke mindre vigtigt end de andre. Her handler det om, at man skal sørge for jævnligt at vaske de ting, som man har fremme for offentligheden. Det gælder sådan noget som puder i sofaen, tæpper, bruseforhæng og stofduge.
Det kan umiddelbart virke som en bagatel, men en vask kan gøre utrolig meget for det samlede udtryk. En vask kan også være med til at give en pude eller bruseforhæng et helt nyt liv, hvilket betyder, at man kan have disse genstande i meget længere tid, uden at man skal til at ud og købe nyt.
Et alternativ til at vaske f.eks puder er, at købe en damprenser og bruge den i stedet for. En damprenser kan gøre dine puder fine og rene, og den kan også en hel masse andre ting, som f.eks rense dine gariner, sofa, tæpper osv. En damprenser er faktisk rigtig smart og har et hav af muligheder for at blive brugt, hvis bare man husker det.

No votes yet.
Please wait...