Brug den korrekte oplader til at optimere din opladningshastighed

Ikke alle er opmærksomme på at det er forskelligt for iPhone modellerne hvor mange Watt de kan oplade med. Eksempelvis kan de ældste iPhones ikke modtage mere end 5 Watt, som er den klassiske tynde iPhone oplader der udleder det. Tilbage i tiden blev den tykke boks adapter, som udleder 12 Watt, kun lavet til iPads, da de kunne oplade med miphere power. Som tiden har udviklet sig, har Apple udviklet massivt indenfor dette område. Den nye iPhone 12 kan oplade med 20 Watt fra en adapter. Det betyder altså at en iPhone 12 oplader afhænger af hvilken adapter man bruger, da den kan tage fire gange så mange Watt som den gammeldags oplader udleder. Køber man den korrekte adapter til ens model så kan man altså spare en del tid, da opladningen vil gå hurtigere. Som udviklingen har fundet sted har Apple selvfølgelig også udvidet batteriet. Oplader man med en 5 Watt adapter vil man altså opleve at det vil gå ekstremt langsomt at nå til fuldt batteri, da opladeren ikke er kompetent til modellen. Det betyder altså at man skal justere ens produkter alt ud fra hvilken iPhone model man har.

 

En liste til at hjælpe dig med at have den rigtige oplader

Først og fremmest er det vigtigt at kvalificere om man oplader med et kabel eller med en trådløs oplader. Bruger man en trådløs oplader er det meget simpelt, Apple har begrænset alle der modeller på den måde at man maks kan oplade med 7,5 Watt, det betyder altså at hvis man prøver at oplade med f.eks. 10 Watt, så vil den kun bruge 75% af det.

Når det kommer til at oplade med oplader kabler er det på denne måde. Alle iPhones op til iPhone 5s samt iPhone 5s kan oplade med 5 Watt og intet mere. Udover det har alle modellerne mulighed for at oplade med 10 Watt, og få har mulighed for hele 27 Watt! IPhone 8, 8 plus, X, Xs, Xs Max og Xr kan alle sammen oplade med så stor kraft. Dette er ekstremt hurtigt. Det som er vigtigt at bide mærke i er at det ikke nytter noget at oplade med mere power en ens telefon kan tage. Det er også vigtigt at være opmærksom de følgere som hurtig opladning kan have på ens telefon. Den varme som bliver tilført højere end der normalt ville, kan resultere i at dræbe batteriet langsomt, så den maksimale batteritid bliver sænket. Det er ikke noget som man vil kunne se, da man ser ens batteri i procent, men den maksimale mAh vil blive sænket med tiden. Det er dog ikke noget drastisk, så hvis man ikke frygter det her vil hurtig opladning spare en en hel del tid.

No votes yet.
Please wait...