Er du forberedt på en længerevarende strømafbrydelse?

Er du forberedt på en længerevarende strømafbrydelse?

strømafbrydelseStrømafbrydelser er sjældent langvarige i Danmark, men sørg for at være forberedt alligevel. Vores danske elnet er meget pålidelige, men de er stadig sårbare over for sabotage, tekniske fejl og ekstremt vejr.

Denne artikel er skrevet i samarbejde med døgnvagt.dk og infotiderne.dk og her opsummerer nogle ting som kan være godt at have hjemme, ved tilfælde af en længere værende strømafbrydelse.

Gode ​​ting at have derhjemme, ved en eventuel længerevarende strømafbrydelse

  1. Stearinlys, tændstikker / lightere. Før du tænder lysene, skal du også huske at der er en risiko for brand ved brugen af stearinlys. Så brug dem forsigtig, specielt hvis der er børn til stede.
  2. Batterier og en batteridrevet radio. Ved større strømafbrydelser informerer kommunen, redningsberedskabet og elnetselskaberne om, hvordan det går med strømafbrydelsen.
  3. Få vand i dåser eller i PET-flasker.
  4. Lommelygte og ekstra batterier hjemme på et let tilgængeligt sted.
  5. Adgang til fødevarer, der ikke kræver opvarmning eller avanceret tilberedning.
  6. Et lille hjemmeapotek med de vigtigste ting derhjemme.
  7. En mobiltelefon

Vigtige ting at have hjemme ved en eventuel længerevarende strømafbrydelse

Vand

Tøm PET-flasker og andre beholdere og fyld dem op med vand fra vandhanen, da vand kan stoppe med at løbe i hanen ved en eventuel længerevarende strømafbrydelse.

Mad

Hold dørene til dit køleskab og fryser lukket. En velfyldt fryser holder på kulden i mindst 24 timer, hvis døren ikke åbnes. Er det vinter og meget koldt udenfor, er det et alternativ at opbevare køle- og frysevarer udendørs, men sørg for, at ingen dyr får adgang til varerne.

Varme

Hvis varmen også forsvinder på grund af strømafbrydelsen, så sørg for ikke at slippe unødigt meget varme ud. Prøv at bo i så få værelser som muligt og luk døren til de andre værelser. Isoler gerne gulvene med ekstra tæpper. Du kan også prøve at forsegle vindues- og dørrevner med tape, tæpper eller plastik for at spare varme.

Når strømmen er tilbage

Hvis alle elnetselskabets kunder begynder at bruge strømmen maksimalt, når strømmen kommer tilbage, kan strømmen gå igen. Derfor er det godt, hvis du kan vente et par timer med at køre på fuld styrke med strøm derhjemme, vent med det der ikke haster f.eks. vasketøj og opvask. Hvis du har elvarme, så start en varmekilde ad gangen med få minutters mellemrum. Du kan læse mere om strømafbrydelse f.eks. i København her og få viden om hvad du skal gøre ved tilfælde af strømafbrydelse.

No votes yet.
Please wait...