Bedste TV 2019 – Hvad skal jeg vælge?

Bedste nyt TV 2017Skal du til at købe nyt tv? Så ved du sikkert hvor forvirrende et marked, det kan være. I dag har de fleste fjernsyn et hav af forskellige funktioner – nogle mere brugbare end andre. Derfor er der også mange ting, som man skal være opmærksom på, når man skal investere i et nyt tv. Herunder finder du en guide, som forhåbentlig kan hjælpe dig med at finde det helt rigtige tv.

Testvindere i 2017 – 18

Et af de ultimativt bedste websites, at finde informationer om fladskærme på, er uden tvivl flatpanels.dk.
Det er enorm ressource til viden om de nyeste modeller, da de tester dem meget grundigt og deres anmeldelser holder stik.

Hvis de giver et TV top anbefaling, så kan du være sikker på, det er rigtig godt.

Der er allerede testet masser af nye modeller i 2018 og listen over deres top 5 for 2018 ser således ud:
(point ud af 100 på skærmbillede)

Sony AF9 OLED: 97 / 100
Sony AF8 OLED : 97 / 100
LG C8 OLED: 96 / 100
Sony A1 OLED : 95 / 100
Philips 803 OLED: 94 / 100

Her er det tydeligt at OLED som udgangspunkt, er det du skal gå efter, hvis du vil have det bedste billede på markedet.

Design, lyd, holdbarhed og betjening samt pris, er så noget helt andet.

Hos Lyd & Billede er det både LG OLED som er vindere, men også Samsungs QLED modeller.

Her ses mere allround på modellerne, hvor flatpanels er mere dybdegående mht performance. ser således ud:

Samsung Nu7105 (TV basic)
LG OLED B8 (TV high-end)
Samsung Q9FN (TV premium)
Samsung Q900R (Årets innovation)

 

Styr på det basale

Når du skal investere i et nyt tv, er der et hav af forskellig informationer, som du får smidt i hovedet. Dette kan være både overvældende og forvirrende, og mange gange vil du gå derfra endnu mere i tvivl, end da du kom. Som udgangspunkt er der kun 4 ting, der for alvor tæller, når du skal vælge dit nye yndlingsmøbel. Det er:

  1. Godt billede (OLED er bedst)
  2. God lyd
  3. Alle nødvendige funktioner og tilslutninger
  4. Adgang til alle ønskede TV-kanaler

Hvis de her fire elementer er på plads, ja – så kan det altså ikke gå helt galt. Hvis du kan overskue det og har lyst, kan du derefter gå mere i dybden med tv’ets øvrige funktioner.

Godt billede – størrelse og form

Hvad har du plads til? I små hjem kan det være overvældende, hvis dit tv fylder en hel væg. Har du god plads kan et kæmpe tv dog være en rigtig god investering. I dag skal du ikke bekymre dig om at komme for tæt på tv’et. Dagens HD-standarder sikrer nemlig, at kvaliteten er så høj, at dette ikke noget problem. Du skal dog overveje selve designet – dit tv er noget, som du skal se på hver dag (også når det er slukket).

LED, UHD eller OLED?

De ovenstående forkortelser er forskellige typer af skærme.

LED-skærme: Fungerer via flydende krystaller, som belyses bagfra via LED (lysdioder). LED-skærme er oftest meget slanke i deres designs, og så har de et imponerende lavt energiforbrug.

Ultra-HD: Kaldes også bare for UHD eller 4K, og de er det nyeste nye. UHD giver 4 x opløsning sammenlignet med Full-HD-skærme, hvilket giver en helt fantastisk oplevelse med smukke detaljer.

OLED-TV: I sådan en skærm er det de enkelte pixels, som udsender lys. OLED-TV er meget nye på markedet, så udbuddet er endnu ikke så stort.

Husk den gode lyd – den gør en stor forskel

Når du skal købe et nyt tv skal du selvfølgelig ikke glemme lyden – der er få ting så irriterende som dårlig lyd. I dag er fjernsyn oftest så tynde, at der kun er plads til små højttalere, som ikke altid leverer en lige god lyd. Derfor kan det være en idé at tilkøbe højtalere – eventuelt surroundsound, som giver klart den bedste oplevelse. Når du så har styr på dette, kan du bekymre dig om de små ting.

Når du vælger dit tv skal du selvfølgelig sørge for, at det har alle de nødvendige funktioner og tilslutninger. Dernæst skal du selvfølgelig også have adgang til alle de ønskede tv-kanaler. Køber du et nyt tv er dette dog ikke noget, som du skal bekymre dig om, da de nyere modeller kan tage alle digitale kanaler, som er det eneste, du skal bruge, efter det analoge tv-signal blev slukket.

Det kan også være en god idé at investere i et smart-tv. I bund og grund er dette blot et tv med internetadgang, men når du gerne vil se Netflix eller andet via internettet, er det en befrielse. Du slipper både for HDMI, Chromecast og Apple TV. Derfor vil det være en god investering, idet streaming bliver en større og større del af danskernes tv-forbrug.

Det ultimativt bedste TV primo 2018?

Vil du have det bedst mulige Tv billede overhovedet og er du villig til at betale prisen, så er det et LG OLED TV, eller det nye Sony AF8 du skal gå efter.

Hos LG er der 3 modeller og den første er uden 4K, men stadigvæk et ”Best Buy” i sin kategori.

Det nyeste med 4K er ultimativt og koster i 55 tommer udgave omkring 16.000 til normalpris, men det det vil hurtigt falde i 2018, når andre producenter kommer med OLED.

 

Rating: 4.1/5. From 15 votes.
Please wait...