Tips til, hvordan du kan sælge din bolig selv

Står du og skal sælge dit hus? Er du i tvivl om, hvorvidt du skal sælge det selv, eller om du skal have hjælp fra en ejendomsmægler? I så fald er du kommet til det helt rette sted. Der er ingen tvivl om, at der er fordele og ulemper ved begge løsninger. Valget er derfor i sidste ende op til dig selv. Her i artiklen vil du blive introduceret for en række gode og brugbare tips til, hvordan du kan sælge din bolig selv – såfremt det er en løsning, du ender med at vælge.

Fordelen ved et selvsalg

Fordelen ved at sælge din bolig selv er uden tvivl, at du på den måde har mulighed for at spare salæret, der går til ejendomsmægleren. Til gengæld skal du være forberedt på, at det er hårdt arbejde at stå for et boligsalg på egen hånd. Det er derfor vigtigt, at du tjekker din kalender og finder ud af, om du reelt set har tiden til det – og hvis ikke, så bør du uden tvivl lade en ejendomsmægler om at klare arbejdet for dig. Har du til gengæld tiden og modet på det, bør du gå i gang.

Gør din bolig klar til et salg

Først og fremmest skal du i gang med at gøre din bolig klar til et salg. Det kan du gøre på en lang række måder, og det er naturligvis vidt forskelligt fra hus til hus, hvor meget det kræver. Start eksempelvis med at overveje, om du kan forbedre haven på nogle måder. Under alle omstændigheder kunne alle haver have godt af en plæneklipning samt at få nogle nye og farverige blomster. Det betyder nemlig meget for helhedsindtrykket af boligen. Du finder en stor test af robotplæneklippere på haveunivers.dk, så du med fordel kan bruge din tid på noget andet imens. Det er nemlig langtfra det eneste, der skal gøres.

Tag professionelle billeder af huset

Når du er færdig med haven, bør du efterfølgende rette dit fokus på selve huset og tænke over, om du med fordel kunne foretage dig noget, der vil gøre dit hus mere attraktivt for potentielle købere. Derefter skal du tage nogle professionelle billeder af huset, der viser det fra de bedste sider. Du skal huske, at det er det første indtryk, køberne får af dit hus, så det er meget vigtigt, at du gør noget særligt ud af disse billeder.

Skab opmærksomhed via markedsføring

Noget andet, der skal være styr på, såfremt du står for boligsalget på egen hånd, er at sætte en pris. I den forbindelse skal du have indhentet en helt masse dokumenter og papirer – såsom en tilstandsrapport samt en elrapport. Endvidere skal du i gang med markedsføring af huset, og til det skal du naturligvis bruge de billeder, du har taget tidligere. Den rette markedsføring indebærer eksempelvis, at du slår billederne op på de rette hjemmesider, og det er bestemt ikke en lille og ubetydelig opgave. Du bør sætte rigtig meget tid af til markedsføringen, da det er den, der skaber opmærksomhed omkring salget af dit hus.

Find et sted at bo imens

Mens du forsøger at sælge dit hus, skal du naturligvis have et sted at bo. Det kan også være, at du stadig ikke har fundet din drømmebolig endnu, og imens kunne du med fordel finde en lejebolig at bo i – find ledige lejeboliger i hele Danmark lige her på siden. På den måde kan du fikse dit gamle hjem, eller du kan bo der, mens du finder det hus, du altid har gået og drømt om uden at stresse over det. Held og lykke med din boligjagt! 

No votes yet.
Please wait...