Den perfekte terrasse; undgå flisepest

De fleste husejere har nok prøvet at døje med problemer på flisearealerne. Fliserne skal nemlig holdes vedlige for at forblive pæne, og vedligeholdelsen forlænger også flisernes levetid.

Her får du et par gode råd til hvordan du gør naboen misundelig med en flot terrasse.

Gør din terrasse klar til sommeren

Når efteråret melder sin ankomst, så begynder vi så småt at gøre vores udendørs-arealer pæne igen. Om vinteren tillader de fleste at haven, terrassen eller altanen lever sit eget liv, og udseendet betyder ikke så meget.

Men med foråret og sommeren kommer grill-sæsonen, og aktiviteter udenfor bliver en kendsgerning.

Hvem drømmer ikke om en ren og ordentlig terrasse, som gæsterne beundringsfuldt kigger på, når de går ind ad havelågen?

Mange bruger oceaner af tid på at holde haven nydelig, på at vælge de helt rigtige havemøbler og den bedste grill på markedet, men alting synes mindre værd, hvis selve fliserne er grimme og beklædt med flisepest.

Så kig mod de betrædelige arealer når du gør klar til sommer-sæsonen. Fjern flisepest og giv fliserne nyt liv, det giver hele haven eller terrassen et løft.

Undgå flisepest; det forlænger din terrasses levetid

Flisepest stortrives i det fugtige, danske klima. Den store mængde nedbør og de begrænsede solskinstimer om vinteren gør at pesten hurtigt titter frem på fliserne.

Solen er god til at holde flisepesten væk, så man ser derfor oftest store flader med flisepest på nordsiden af et hus, hvor solens stråler rammer mere sjældent. Flisepesten ses oftest som store hvide flager, og adskiller sig på den måde fra de grønnere eller mere brune alger.

Flisepest er ikke blot grimt, det kan nemlig også være med til at beskadige fliserne. En pestbelagt flise har en højere risiko for at blive ramt af frostskader, og det kan i sidste ende koste dig dyrt. For begynder fliserne at revne, så skal de på sigt skiftes ud, og en total udskiftning kan koste mange penge.

Forebyggelse; hold selv fliserne rene

Hvis du skal undgå det grimme udtryk fra den hvide flisepest, så er der et par ting du kan gøre for at mindske at det spreder sig.

Ved at holde fliserne frie for blade og grene i efterårs- og vinterperioden begrænser du risikoen for pesten. Dernæst er det en god idé at dække terrassen med sand, da det begrænser fugten i at trænge ind.

Her kan en presenning også være en løsning, men den skal påføres meget præcist og stramt, for at den har en ordentlig virkning.

Professionel hjælp; et uvurderligt slutresultat

Hvis din forebyggelse stadig ikke er tilstrækkelig, så kan professionel hjælp også være en løsning. Selvom al professionel hjælp selvfølgeligt koster nogle penge, så er resultatet ofte svært at hamle op med.

Ved professionel fliserens bruges nemlig en maskine til afrensning, så er meget mere effektiv end knofedt. Dernæst disinficeres fliserne, hvilket betyder at den pågældende væske trænger ned i fliserne og tager livet af flisepest, der måske skulle gemme sig længere nede i lagene.

Til sidst imprægneres fliserne, hvilket vil sige, at der påføres et lag materiale der gør at fliserne beskyttes imod flisepest på den bedst mulige måde.

Ved at vælge den professionelle løsning sparer man som oftest oceaner af tid og energi, og de professionelle fagfolk kan klare opgaven på få timer, så terrassen kan være klar til gæster.

Så ønsker du en pletfri have med en attraktiv terrasse, så er det altså ikke blot havebedene og de moderne træmøbler, der har indvirkning på helheden. Selve terrassens areal er vigtigt for æstetikken, og vælger man at holde de udendørs arealer pæne og præsentable, så kan det også have en betydning for et senere salg af ens ejendom.

Rating: 4.0/5. From 1 vote.
Please wait...