safari i Tanzania

Tanzania er et land med mange seværdigheder. Det dækker alt fra den aktive rejser i form af bjergbestigning til den mindeværdige safaritur. Og specielt safarirejser er landet kendt for. Tanzania er kåret til verdens bedste safariland, og det ikke uden grund. På en safaritur kan man nemlig opleve den berømte big five i flere parker, hvorfor der er gode chancer for, at man kan se disse store dyr på en ferie hertil.

Selvom man ofte hører om store nationalparker så har Tanzania faktisk et stort gammelt krater på 265 km2, hvor man i bunden kan køre safari. Dyrene strømmer hertil og der er det blandt andet muligt at se big 5, altså bøfler, næsehorn, løver, leoparder og elefanter samt mange flere dyr her. Udover det store dyreliv er naturoplevelsen her også i særklasse. Ngorongoro Krateret må betragtes som et naturvidunder og her har man altså en unik chance for at opleve det bedste fra to verdner – nemlig natur- og dyreverden.

Serengeti National Park

Et af de helt store og kendte trækplastre i Tanzania er den enorme Serengeti National Park. Med et areal på omtrent 14.500 km2 må området betegnes som et af verdens mest vildtrige. Landskabet er varieret med akacietræer, floder, søer samt græs- og busksavanne. I Serengeti kan man se, hvad man må betage som en af dyrerigets helt store scenarier, når op til en kvart million zebraer og 1,5 millioner gnuer begiver sig på deres store vandring, den årlige Migration. Her vandrer den store flok af klov-og hovdyr fra Serengeti til Kenyas Masai Mara, hvor frisk græs venter dem. Forsamlingen tiltrækker naturligvis også andre til, hvor blandt andet rovdyr som løver, geparder, sjakaler, hyæner og leoparder kan ses. Derudover lever der andre græsædere som elefanter, antiloper og gazeller i parken og dertil eksisterer der et imponerende fugleliv.

Drager man sydøst for Serengeti og Ngorongoro støder man på Tarangire National Park. En nationalpark som er ved at arbejde sig op til at være et af landet bedste områder. Trods et noget mindre areal end Serengeti så lever her faktisk en stor koncentration af dyr. Specielt ses elefanter i større flokke, og der lever omkring 300-400 elefanter her, som er lettest at opleve i de tørre perioder. Parken huser mange af de kendte dyr, men man finder endvidere sjældenheder som  Fringe-eared Oryx antilopen og Giraf-antilopen her. Gennem parken løber Tarangire floden, som også har en stor del af æren for at tiltrække dyr til området.

>h3>Søen Manyara

Mellem Ngorongoro og Tarangire ligger Lake Manyara National Park. I parken finder man, som navnet antyder, søen Manyara som er et af livskræfterne i parken. Søen har en god tilførsel af vand, hvilket giver en god frodig natur. Næringen fra søen er også med til at der her lever en god bestand af såvel dyr som fugle. Landskabet er afvekslende og er en blanding mellem skove, savanne og søen. Af de lidt større dyr, som man har mulighed for at se i parken er løver, elefanter og bøfler. Parken kan være svær at sammenholde med de store områder som Serengiti, men er man til den lidt mere aktive del, så kan man i Manyara prøve kræfter med cykling, vandreture, ridning eller kanosejlads.

Dermed byder en Tanzania safari på gode og varierede oplevelser, hvor der er ture for hele familien. Da landet har så mange safariattraktioner er det naturligvis også muligt, at man kan komme til flere af parkerne på en enkelt rejse. Der er nemlig en forholdsvis fin infrastruktur, som gør det muligt og overskueligt at rejse rundt til flere af de forskellige steder.

 

No votes yet.
Please wait...