Sådan slipper du af med lopper

LoppeHar du hund eller kat vil du uden tvivl opleve lopper på et eller andet tidspunkt medmindre dit kæledyr opholder sig indenfor 100% tiden og aldrig ser andre dyr.

Lopperne findes over det hele i naturen og du kan endda selv slæbe dem med indenfor, efter en tur i skoven.

Loppens livscyklus

Loppen er et genstridigt irriterende dyr at komme af med og det er der flere årsager til.
Den primære årsag til loppen ikke forsvinder nemt ved bekæmpelse, er dens livscyklus, der er ualmindeligt smart indrettet.

Loppen ligger æg, der udklækkes til larver for derefter at forpuppe sig (efter ca. 7-12 dage) som vi kender det fra sommerfuglen. Men det smarte ligger i den periode loppen ligger forpuppet.

Den kommer først ud, når omgivelserne er egnede og det kræver en bestemt temperatur og luftfugtighed.

Er der for koldt eller varmt, vil loppen vente – i flere måneder.

Derfor kan en behandling af kæledyret og omgivelserne blive en større udfordring.

Bekæmpelse af loppeangreb

Du vil ofte opdage dit kæledyr er angrebet ved, at der ligger bitte små brune pletter på gulvet, hvor dyret har opholdt sig. Det er afføring fra lopperne og det bliver brunt, hvis der påføres vand.

Er der mange lopper, vi kæledyret kradse, klø og bide- og i visse tilfælde udvikle rød eksem.
Her vil du ofte kunne se lopperne kravle i pelsen, hvis du anvender en tættekam – de kan købes i alle dyrehandler.

Lopperne vil helst leve på dit kæledyr og derfor er det sjældent vi som mennesker angribes, hvis der er et bedre alternativ, så hold kæledyret i hjemmet under angrebet – det skal benyttes som opsamler og dræbe lopperne effektivt.

Behandling af lopperne

I dag findes yderst effektive midler til påføring i nakken af hund eller kat. Midlerne dræber loppeæggene, men desværre ikke de udklækkede levende lopper – de overlever.

Det er meget vigtigt at du følger vejledningen på produktet og husker behandling igen efter min. 4 uger, så alle loppeæg dør.

Vil du af med de levende voksne lopper, kan det anbefales at købe en spray, der påføres dyrets pels og direkte dræber de voksne lopper med det samme – det er yderst effektivt.

 

Behandling af hjemmet

Når din hund eller kat er behandlet, vil det dræbe alle lopperne i omgivelserne effektivt, så snart de udklækkes og springer på kæledyret.

Her kan du hjælpe til med grundig støvsugning – særligt på de områder kæledyret opholder sig meget og i alle sprækker ved gulve.

Møblerne vil ofte også være fyldt med øg og her kan støvsugning samt spray eventuelt suppleret med damprensning gøre underværker.

Sørg også for at være ekstra omhyggelig med soveværelset, hvor det kan anbefales, at vaske dyner eller putte dem i fryseren, hvis der da er plads til den slags.

Bliver du selv angrebet, så spray madrasser og soveværelset – husk at lufte godt ud.

Produkterne:

Ampuller til behandling i nakken af kæledyret sælges hos dyrelægen og i dyrehandler -og her skal du gerne kende dit kæledyrs vægt, så du dosserer korrekt.
Giv ALDRIG dit kæledyr ”lidt ekstra” og vente den anviste periode før du genbehandler.

Spray til pels og bolig sælges de samme steder.

Her kan du eventuelt læse meget mere om loppemidlerne

Hvis du vil gøre lidt ekstra for dit kæledyr, så overvej brug af de kemifri produkter på markedet, hvor der anvendes virksomme urter f.eks. hvidløg.
Det er langt bedre og udsætter ikke de indre organer for stress.
Anibio har en hel serie med shampoo, dryp til nakken og spray.

Særligt om kattelopper

I Danmark har frontline været yderst populært i lang tid og det betyder, at kattelopperne er begyndt at blive resistente. (Læs meget mere om kattelopper her)
Derfor kan du opleve, at der er mindre eller slet ingen effekt ved Frontline pipetter.

Det er langt fra alle der oplever det, men gør du, vil det være nødvendigt for dig at skifte produkt til f.eks. Advantage.

 

 

Rating: 4.0/5. From 4 votes.
Please wait...