Sådan pudser du dine vinduer som en professionel

puds vinduerSynes du, at vinduespudsningen er en uoverskuelig opgave? Ved du hverken, hvor du skal begynde eller ende?

Så læs med i denne guide, hvor vi forklarer, hvordan det skal gøres. Bagefter vil dine vinduer med garanti være skinnende rene, og du vil være pavestolt over, at du har klaret opgaven til perfektion.

Det skal du bruge

Det lyder nok ikke som det mest komplicerede i verden at få pudset vinduerne. Det bliver nok heller ikke i år, at en vinduespudser får Nobelprisen i et eller andet, og derfor kan du også sagtens klare opgaven selv. I hvert fald indendørs, for udendørs kan du komme i problemer med manglende udstyr, hvis dit hjem har flere etager eller vinduer med mærkelige placeringer.

Når vinduerne skal være fri for fedtede fingre, ubestemmelige pletter og alverdens skidt og snavs, kræver det ikke en masse kompliceret udstyr. Det eneste, du skal bruge, er en spand med sæbevand, en svamp, en svaber og et viskestykke.

En svaber har du nok alligevel til at ligge ude på badeværelset, så vandet fra brusenichen kan fjernes fra gulvet, men den kan altså også bruges her. Nogle viskestykker, særligt hvis de er helt nye, kan være rigtig dårlige til at suge vandet. Vælg derfor et viskestykke af god kvalitet, når du skal vaske vinduer.

Hav udstyret i orden

Kort fortalt foregår vinduespudsningen sådan, at du skal bruge svampen til at vaske ruderne med sæbevand. Vær ikke tilbageholdende med vandet, og sørg for, at hele vinduet og alle hjørnerne bliver vasket godt. Det er vigtigt, at du ikke taber svampen på gulvet eller på jorden, hvis du vasker vinduer udenfor.

Svampen skal være helt ren, for ellers risikerer du, at ruderne ikke bliver ordentligt rene, eller at der kommer gruspartikler eller andre småsten på svampen, som kan ridse ruden. Derfor kan det være en god ide at have flere svampe liggende klar, hvis du skulle ske at tabe en midt i projektet.

På den måde slipper du for at rode igennem alle skuffer g skabe efter en ny svamp, hvis du pludselig kommer til at tabe den første. Bagefter kan du skrabe vandet af ruderne ved at bruge svaberen.

Du skal sørge for, at svaberen har en intakt gummikant, der stadig er bevægelig. Har du meget kalk i vandet, kan gummiet på svaberen blive stift eller gå i stykker. Dette kan give striber på vinduet, når du trækker svaberen hen over vinduet. Derfor kan det være en god idé at have en svaber med en udskiftelig gummikant, så den holder længere.

Fedtede fingre eller frostvejr er ikke noget problem

Det sidste step i vinduespudsningen er at tørre det overskydende vand af vinduets kanter og sprosser med viskestykket. Det ødelægger alt dit hårde arbejde, hvis du her vælger et viskestykke, der fnulrer, eller på anden måde ikke er ordentligt rent.

Derfor kan det godt betale sig at være kræsen, når du vælger det viskestykke, du vil bruge til at pudse vinduer med. Når du blander dit sæbevand, behøver du ikke at bruge noget dyrt rengøringsmiddel eller lignende. Det kan sagtens bare være vand fra hanen og det opvaskemiddel, du bruger til daglig.

Hvis der er mange fedtede fingeraftryk fra familiens små, nysgerrige medlemmer, kan du med fordel hælde en smule salmiakspiritus i vandet – så er fingeraftrykkene da væk, indtil ungerne kommer hjem igen.

Hvis du vover dig udenfor i frostvejr for at pudse vinduer, er det en god idé at blande sprinklervæske i vandet. Det sikrer, at du får et flot resultat, helt uden striber, og medmindre naboerne har set dig svinge med svamp og vandbalje, vil de ikke kunne gætte, at det er dig, der har været i gang.

Som du kan læse dig til, er det ikke noget problem at pudse vinduer. Der er mange fordele ved at gøre det selv, og den primære er selvfølgelig det økonomiske. Samtidig er det god motion at vaske vinduer, og du får en masse frisk luft. Selvfølgelig er det også rart at få den flotte udsigt bag vinduesruden tilbage, så du kan nyde den endnu mere, når du sætter dig til rette i sofaen, ved spisebordet, eller på dit kontor senere på dagen.
Der er dog nogle tilfælde, hvor det bedst kan betale sig at hyre en professionel vinduespudser. Det kan være, hvis du har et hus med mange etager, hvor du ikke kan nå vinduerne udefra. Så er det bedre at få en professionel vinduespudser til at klare opgaven, så du kan være sikker på et tilfredsstillende resultat.

Det kommer til at se grimt og kikset ud, hvis du selv forsøger, men kun kan nå halvdelen af vinduet.

Desuden skal du passe på med at kravle højt op på stiger eller strække dig for langt, fordi du risikerer at falde eller komme til skade. Så er det trods alt bedre at betale en lille smule og få pæne vinduer uden en tur på skadestuen i mellemtiden.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...