Sådan laver du en ny terrasse

byg terrasseInden længe vender sommeren tilbage, og inden strålerne skinner over det ganske, danske land er det måske en idé at få gjort noget ved terrassen, inden den bliver sommerens samlingspunkt for de lange grillaftener med venner, familie og naboer.

Hos Nettoskruer.dk kan du købe alt i skruer, beslag og værktøj til arbejdet på terrassen

Når du skal i gang med at bygge en god og solid terrasse, bør du dele opgaven op i 3 trin – et fundament på stolper, en underliggende trækonstruktion, og til sidst belægningen med terrasseplader. Her er nogle af de ting, du bør indkøbe, når du skal i gang:

Bjælkesko

Noget af det første, du kommer til at bruge, er en bjælkesko. De kan fastmonteres direkte på husets sokkel, eller på en trærem. Alt efter den træsort, du har valgt til terrassen, bør afstanden mellem bjælkeskoene være 40-60 cm. Det første du skal bruge, når du skal i gang med terrassen er bjælkesko. Den nøjagtige anbefalede afstand bør du få af din træleverandør, men 60 cm fungerer til langt de fleste træsorter som udgangspunkt.

Karmskruer

Vælger du at montere bjælkeskoene på soklen med en trærem, skal du bruge karmskruer til at montere træremmen på soklen. En karmskrue kan købes både med og uden hoved, men fordi skruen skal sidde skjult under terrassebrædderne, kan du med fordel vælge en karmskrue med hoved, der sikrer den bedste sammenspænding mellem træ og beton. Karmskruer kan købes i forskellig slags materiale – men den mest holdbare konstruktion er, at bruge rustfri A2 karmskruer sammen med en klat silikone. Når du har monteret træremmen på soklen, monterer du bjælkeskoen på træremmen med beslagskruer. Du kan nøjes med at bruge beslagskruer i 50-80% af hullerne, og du bør kalkulere med, at du ikke bør sætte en bjælkesko på den yderste del af træremmen – der bør være lidt kantafstand.

Værktøj

Når du skal bore hul i soklen, er det nødvendigt at have en borehammer. En almindelig slagboremaskine er ikke kraftfuld nok, men en borehammer har i forvejen overtaget ret mange af slagboremaskinens funktioner i takt med, at byggematerialer i beton bliver stærkere og stærkere. Den kommer ikke til at samle støv i værkstedet!

Udover en borehammer, bør du have et stykke værktøj, der kan give betonhullerne en klat silikone for at forhindre, at vand trænger ind i fundamentet. Her kan du med fordel bruge en fugepistol.

Vinkelbeslag og hulplader

Hvis du skal lave en helt ny terrasse på et blødt underlag, er det nødvendigt for dig at have et solidt stolpefundament. Først og fremmest kan du grave ud og støbe stolpesko ned i jorden. Til at binde stolpe- og træelementerne sammen, skal du bruge hulplader til forlængende samlinger og vinkelbeslag til vinkelsamlinger. Som udgangspunkt bør du mindst bruge 2 beslag pr. samling. Vinkelbeslagene kan du også bruge, når den underliggende konstruktion skal afstives med tværstykker.

Hvordan vælger jeg den rigtige skrue?

Valget af terrasseskruer er også en vigtig del af at bygge en ny terrasse, og der findes mange forskellige slags. De fleste træproducenter anbefaler i dag, at skruen er i rustfri og syrefast A4, både fordi de er dyrere, men også fordi de kan bruges med garveholdige træsorter som ceder og lærk. Har du valgt en forholdsvis hård træsort, kan du med fordele vælge en skrue med afbrudt gevind, der giver større sammenspænding i træet.

Du kan købe terrasseskruer ved at klikke her

No votes yet.
Please wait...