Sådan bruger du en vandpibe

Vandpiben er blevet enormt populær i Danmark og de unge bruger den til fester og fredags cafe uden i sommeren.

Naturligvis fordi vi har fået masser af unge, som har forældre med anden etnisk baggrund og de derfra har lært om vandpiben.

Det er jo ganske naturligt og en berigelse til vores danske kultur.

Hvad er en vandpibe

vandpibeMange danskere har aldrig hørt om en vandpibe, de kender piber som noget gamle mennesker engang brugte og som var enormt usundt, så de er typisk noget xx npr de hører om vandpiber.

Vandpiben kom til Tyrkiet fra mange år siden og har ikke rigtig være noget særligt til før omkring 80èrne hvor de unge fik lyst til at bruge dem.
Der kom en kæmpe trend i Tyrkiet hvor alle unge brugte vandpibe og masser af voksne også begyndte på det – Det var ret voldsomt og meget atypisk.

Trenden bredte sig ud over Europa gennem turisterne, der oplevede den rolige afstressende rygning på vandpibe.

Vandpiberygningen bredte sig med andre ord til masser af andre lande, hvor typen af rygning allerede var kendt, men ikke populær og flere lande tog trenden til sig og begyndte at ryge vandpibe.

I Danmark var der fra omkring 10 år siden meget stor bekymring hos kræftens bekæmpelse, da de kunne se øget tilgang til vandpiberygning.

Der var ikke tilgang til traditionel rygning med cigarretter men kun til vandpiben og derfor lavede de naturligvis masser af kampagner mod netop vandpiben.

Eu gik på samme tid ind og fjernede mentohl smag i tobak som en mulighed, hvilket også ramte vandpibetobakken.

Nok historie – Vandpibe anno 2023

En vandpibe i 2023 er en pibe med tobak, hvor røgen transporteres ned gennem en en vandvase og retur til brugeren gennem en meget lang slange.

Fordelen er at tobaksrøgen nedkøles og renses i vandet, så brugeren får en meget mild røg i munden, der smager godt og ikke giver hoste.

I dag kan man ikke få rent mint-tobak, da det er blevet ulovligt, men man kan få kombinationer af minthol og alt muligt andet f.eks. miint og lakrids.

Eu fjernede muligheden for methol cigarretter fordi det var meget tydeligt at førstegangs-rygere fortrak netop dem. (Det var der sku godt nok også mange andre der gjorde)

Derfor er der i dag ikke mulighed for mint variationer i smagen
på vandpibetobak men alt muligt andet lige fra melon blandet med cola til lakrids blandet med vindruer.

Her har Eu lovgivningen ikke rigtigt liiige været ret proaktiv.

Du kan få alt andet end Mit

Vandpiben kan du købe online, der er masser af specialiserede webshops, der kun sælger vandpiber og tilbehør.

Retur til ”Hvad er en vandpibe”

Vandpiben er en pibe hvor der antændes tobak på en helt speciel måde, der ikke kendes fra andre pibetyber. Her antændes tobakken som er våd med et stykke kul, der lægges oven på tobakken kun med et stykke sølvpapir imellem.

Det er med andre ord overhovedet ikke som at ryge traditionel pibe.

Tobakken bliver ikke direkte tændt men indirekte tændt.

Man tænder tobakken ved at ligge et stykke kul på et stykke sølvpapir oven på tobakken – Kullet rører aldrig tobakken.

Varmen fra kullet tænder den meget våde tobak og det giver røg – Røgen transporteres ned gennem et vandbad og op i en lang slange – Det bliver dermed både kølet ned og renset.

Det er derfor en meget mild og kølig røg man får ved mundstykket og det gør typen af rygning meget mere vellidt kontra almindelig pibe.

Kom i gang med at ryge vandpibe

Det er naturligvis ikke noget vi som sådan skal opfordrer til, det skader altså ikke at prøve det.

Du skal have i en vandpibe, den kan du købe i en lokal kiosk for ca, 500 kroner.

Du skal have fat i tobak, det har de også i kisoksen og skal forvente de kun har 2 smagsvarianter og det er typisk æble og melon eller noget multi frugt tobak.

Du skal have fat i kul og i din kisko kan du få en rulle kul med krudt på til 25 kroner for ti stk.

Køber du dem, så gå udenfor med vandpiben, da den type kul sviner helt vildt med sort støv i hele huset.

Hvis du gerne vil prøve andre typer af smagsvarianter,s å led online, der er masser af danske webshops, der har et kæmpe udvalg af forskellige typer tobak, du kan få alt lige fra appelsinsmag til mystiske komi produkter som f.eks. kaffe kombineret med karamel.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...