Kassekredit i banken; fordele og ulemper

De fleste har nok hørt ordet kassekredit, men ikke alle er helt bevidste omkring hvad et sådan lån indebærer og hvad man skal være opmærksom på. Ofte er kassekreditten er plausibel løsning, mens det i andre tilfælde vil være bedre med et andet slags lån.

Her får du en guide til hvad en kassekredit egentlig er, og hvilke fordele og ulemper der er ved denne specifikke type af lån.

Kassekredit, hvad er det?

Inden man gør sig nogle overvejelser om at optage en kassekredit eller andre lån, så bør man grundigt undersøge hvad dette indebærer.

Låner man penge, så skal de selvfølgeligt betales tilbage, og det er derfor vigtigt at man fuldt ud forstår hvilke økonomiske konsekvenser et lån kan have, så man ikke løber ind i uforudsete ubehageligheder.

En kassekredit er ganske enkelt en lånetype, hvor du får mulighed for et godkendt overtræk på din bankkonto. Ved at indgå en personlig aftale med dit pengeinstitut, kan du få et vist rådighedsbeløb på din konto, som du så kan bruge løbende, når du har brug for det.

Det vil sige at beløbet på eksempelvis 10.000 kr. kan fordeles ud på en længere periode, og ikke skal hæves og bruges på én gang.

De seneste år er det også blevet muligt at optage en kassekredit hos en lang række online låneudbydere. Vælger man at gøre det online i stedet for hos ens egen bank, så er processen ofte meget nemmere og kortere, men netop derfor vil denne lånetype også være en del dyrere.

Læs mere om kassekredit på moneybanker.dk, og bliv klogere på hvad kassekreditten har af styrker og svagheder.

Husk renter og tilbagebetaling

Ligesom med alle andre lån, så skal en kassekredit også betales tilbage. Når du skal betale det pågældende tilbage, så vil der også være renter på tilbagebetalingen. Disse renter vil variere fra bank til bank og fra online udbyder til online udbyder. Det er derfor afgørende at du tager en udredende samtale med din bank eller en online låneudbyder, inden du tager den endelige beslutning.

Renterne skal være plausible, og de skal kunne matche din indkomst og dit budget. Det er sjældent en god beslutning at optage et lån, som man egentlig ikke kan betale tilbage, og som bare vokser og vokser på grund af skyhøje renter.

Hos banken vil renterne til en kassekredit ofte være meget lavere end hos en online udbyder, men hos en online udbyder vil man ofte kunne få godkendt kassekreditten på kort tid uden den helt store kreditvurdering.

Udover renterne så er det også meget vigtigt at man har lagt en plan for tilbagebetaling. Hos en online udbyder vil der som regel være en opstillet løbeperiode, altså en tidsplan for hvornår man senest skal betale det lånte beløb tilbage, og i den forbindelse er det vigtigt at ens økonomi kan bære tilbagebetalingen inklusiv renter.

Har du styr på din privatøkonomi?

Inden du optager en kassekredit eller en anden slags lån, så er det vigtigt at du danner dig et overblik over indkomst og forbrug.

Spørg gerne dig selv om hvorfor du egentlig har brug for en kassekredit, og om det er realistisk at du kan betale kreditten tilbage. Det er uhensigtsmæssigt at optage lån, som man ikke har råd til at optage. Er man ikke forberedt på renterne og tilbagebetalingen, så kan det blive dyrt og det forårsage langvarige skader på ens privatøkonomi.

Inden du kaster dig ud i en kassekredit, så lav en grundig oversigt over dit budget, og hvordan du får råd til at tilbagebetale lånet. Rådfør dig gerne med en professionel på området, så du er på forkant med alle reglerne for lån. På den måde sikrer du dig bedst imod at din økonomi lever sit eget liv.

No votes yet.
Please wait...