Hvordan samlelån kan redde din privatøkonomi

 

Der er mange der har taget flere lån, og som måske er fanget i en økonomisk spiral der de spilder masser af penge på renter og gebyrer hver måned. Her får du en lille indføring i, hvordan samlelån kan redde din privatøkonomi, hvis du betaler ned på mange små lån og gældsposter. 

Hvad fører til et samlelån?

Kviklån er blevet meget populært her i Danmark, og desværre har der været tendenser til ret uansvarlig långivning, der har ført til at mange har taget nye lån, for at dække gebyrer og renteudgifter på gamle lån. Der er som sådan også kommet nye regler for kviklån,  der skal gøre det sikrere at låne penge online og sørge for at forbrugere der er særligt udsat for at havne i en negativ spiral, ikke kan tage kviklån.

Det bliver nemlig tit en kvik løsning, der bliver uforholdsmæssig dyr, hvis man ikke har råd til at betale ned lånet efter den oprindelige plan. Der kommer nemlig hele tiden nye gebyrer og renter på, når man overskrider betalingsfristen. Det der er interessant med denne typen lån, er at de skiller sig fra banklån på et meget vigtigt punkt. Banklån er nemlig det der hedder lån med sikkerhed, der man skal stille sikkerhed for sit lån i en eller anden grad, for at banken skal have pant, hvis man ikke kan overholde aftalen. Lån online er uden sikkerhed, og derfor skal onlinebankerne kompensere, ved at sikre sig med dyre renter og gebyrer. Dette er også årsagen til, at onlinelån er dyrere end traditionelle banklån.

Det ændrer dog ikke på, at mange har taget mange ugunstige lån som de stadig betaler på – og måske også betaler alt for meget på. Det er nemlig blevet meget gunstigere at låne online, og større konkurrence har ført til at lån er billigere. Der er også kommet et loft på hvor høje renter, der må være på kviklån og online forbrugslån.

Hvis du er blandt dem, der sidder på mange ugunstige lån, så kan det faktisk godt betale sig, at tage det der hedder et samlelån.

Samle mange lån til et

Et samlelån fungerer på den måde, at man samler flere forbrugslån i et større lån. Det der er ekstra smart med samlelån, er at banken eller lånestedet indfrier dine gamle lån og sørger for at du sidder tilbage med kun èt lån og èn gældspost om måneden.

Det lyder måske lidt kontraproduktivt, at tage endnu et lån for at dække dine lån, men dette fungerer faktisk lidt anderledes. Dette er ikke et lån man tager for at dække løbende renteudgifter og gebyrer, men for at eliminere dem. Når de gamle, små lån er indfriet, så har man nemlig kun samlelånet at forholde sig til, og det er det der kan redde din privatøkonomi.

Et samlelån kan nemlig spare dig for mange penge, fordi det i langt de fleste tilfælde er meget billigere end at betjene alle de små lån. Du får med andre ord en meget gunstigere aftale på dit samlelån, der gør at du skal betale mindre om måneden.

Få bedre overblik over din økonomi

Et samlelån kan give dig et langt bedre overblik over din økonomi. Det kan hurtigt blive enormt uoverskueligt at skulle betale ned på flere små lån hver måned, og der er aldrig et fast beløb at forholde sig til. Med et samlelån, reducerer du det til en enkelt udgift, og der er et fast beløb du kan forholde dig til hver måned.

Overblik er som de fleste ved, nøglen til god privatøkonomi, og derfor er et samlelån det bedste og første skridt du skal tage, hvis du har flere små, dyre lån, der med fordel kan samles i et større, billigere lån.

Læs også: Samlelån nemt

 

No votes yet.
Please wait...