Hvilken internet hastighed

Hvilken internethastighed skal jeg vælge?Der findes i dag mange udbydere af forskellige typer internet og for hver udbyder findes en vifte af hastigheder. Vi vil her prøve at se lidt på hvad hastigheden betyder for dit valg af internet.

Først og fremmest skal vi se på hvad du skal bruge internettet til, dernæst hvor mange I er, som skal bruge den samme forbindelse. Vil du gerne vide mere om de forskellige typer internet f.eks. mobilt, kabel eller fiber, så kan du læse mere om det her.

En tommelfinger regel er, at 1 mbit/s internethastighed vil være nok, hvis du kun skal tjekke mails, surfe lidt og gå på Facebook. Du skal huske på, at i mange husstande findes op til flere enheder pr. person. En enhed tæller både ved f.eks. ipad, telefon, computer, x-box, Playstation osv.
Er der mange enheder tændt på internettet, vil de alle skulle deles om internethastigheden, så 1 mbit bliver hurtigt til ½ mbit.
2 brugere, der deler 1 mbit kan med andre ord ikke anbefales, da det simpelthen vil gå for langsomt.

Ekstra internethastighed, når der er teenagere i boligen

Er der børn og unge i husstanden, og skal internetforbindelsen bruges til både Netflix, Viaplay og computerspil, skal der beregnes ca. 4-6 Mbit pr. enhed som bruger internettet.

Hvis vi går ud fra at en gennemsnits husstand består af 2 voksne og 2 børn, som hver har 2 enheder der skal på internettet, vil en forbindelse på 10-20 Mbit hastighed kunne gøre det.

Det du ofte skal kigge mest på er download hastigheden, altså den hastighed med hvilken dine mails, film eller internetsider hentes med. Upload hastigheden vil for de fleste være væsentligt mindre, f.eks. 1 – 10 Mbit. For det meste vil denne hastighed i upload være nok. Enkelte undtagelser kan være hvis du har behov for at sende store filer af sted eller hvis du har teenagere i huset, som spiller meget. I de tilfælde vil du have behov for en upload hastighed på 20+ Mbit. Upload hastigheden fortæller hvor hurtigt du kan sende billeder og andre filer af sted fra din enhed.

Se priser på bredbånd her

No votes yet.
Please wait...