Hvad er linkbuilding

links og linkbuildingHvert enkelt link på et website har betydning for websitets placering i søgemaskinerne. Nogle har større betydning end andre, men generelt må vi tillægge hvert enkelt link en vis betydning.

I fagsprog taler man om PAGERANK, DR eller andre termer, når et websites links betydning omtales.
Et link til dit website fra et andet site kaldes i fagsprog BACKLINK.

Backlinks med høj pagerank, er altså vigtige og fortæller google, at du har et site, der er værd at besøge = du rangeres højere i søgeresultaterne på google.

DVS du kan få beder placering i google, hvis du får websites med høj pagerank til at linke til dit website.

Du kan se antallet af backlinks i Googles gratis webmaster værktøj. Det eneste du skal gøre, er at oprette en helt gratis konto og verificere dit ejerskab af dit website. Gå til Googles webmaster værktøj
Hvordan finder jeg steder at få gode backlinks fra?

Du kan begynde med at tjekke dine konkurrenter eller andre sites der er højt placere i google på de søgeord du også gerne vil placeres højt på.
Hvem linker til dem? kan du måske også få et link fra de sider?

Det kan f.ek.s være linksamlinger (Kataloger) hvor der er gratis tilmelding.
Links fra dit website = Eksterne links

Dine eksterne links dvs links ud fra dit eget website til andre websites, har også stor betydning.
Google vil helst vise sites med masser af muligheder for brugerne, og masser af muligheder for at læse mere om hvert emne.
Derfor kan et link fra et site om f.eks. skovkatte til en portal om katte, være med til at din side om skovkatte tillægges mere betydning (pagerank) og dermed kommer højere op i søgeresultaterne.
Google mener i den situation, at brugerne, der leder efter skovkatte, kan få mere ud af at besøge dit website, end hvis du IKKE linkede til portalen om katte.

Link derfor gerne til andre websites, der har stor information og materiale om det emne du selv behandler på dit website.

Hvis du mangler backlinks og inspiration til at finde backlinks, så kan du købe en “linkbuilding” pakke i mange danske seo firmaer.
Det er ikke ret dyrt og kan have signifikant indflydelse på dine placeringer i google.
Dine interne links, altså den måde du linker fra din forside til alle dine undersider og imellem dem, har også enormt stor betydning, det vil vi dog overlade dig dig selv at læse mere om på andre websites, eller kontakte et firma der har styr på den slags.

Her kan du få gratis backlinks

For at du kan komme i gang med at oprette backlinks, har du hermed en lille liste over steder på nettet, der nemt kan oprettes backlinks fra:

Danske blogs og fora:
Sociale Medier eksempler:
Facebook
Twitter
Myspace
Linkdin
Google+

Firmaprofil:
Hotfrog
Amino
About us

Link tags /social bookmarks:
Url.org
FolkD
Yansi
Buzzfeed

Gratis blog (lav indlæg med links)
Bravenet
Opera
Livejournal

Gratis Websites: (lav et lille site m links)
Wordpress
Weebly
Bricksite
Hubpages
Tripod

Læs om SEO i 2019 her

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...