Husk advokatforbeholdet

Advokatforbehold hvordanEr du i gang med en bolighandel, men er ikke helt sikker på, om du gør den rette beslutning? Det kan også være, at du måske har overset noget vigtigt i købsaftalen? Et advokatforbehold er den sikre vej til at gøre en god handel og den rette beslutning.

Her er information om, hvad du bør vide i forbindelse med advokatforbehold og købsaftaler.

Et advokatforbehold er din garanti for en god handel

Ved at lave et forbehold i din købsaftale, garanterer du altså dig selv, at du har gjort den helt rette beslutning ved at skrive under på handlen.

Et advokatforbehold er ganske enkelt sagt en indskydelse i købsaftalen, der sikrer dig, at du stadigvæk kan takke nej til aftalen, selvom du har skrevet under. Det er en form for garanti for dig for, at du er 100 % sikker på, at du har taget den helt rette beslutning ved at skrive under.

Når du først har skrevet forbeholdet, giver det altså dig retten til at gennemgå hele købsaftalen endnu en gang med din advokat, efter at du har skrevet under. Din advokat kan altså grundigt analysere aftalen og informere dig, hvis der er noget du skulle have overset. Hvis du har lavet et forbehold, træder selve købsaftalen altså ikke i kræft, før din advokat har godkendt den. Gør han eller hun ikke det, er købsaftalen ikke gyldig, og du kan lede videre efter den rette bolig eller vente på et nyt tilbud, selvom du allerede har skrevet under.

Hvad skal et advokatforbehold indeholde?

Det er vigtigt, at dit forbehold skrives rigtigt i aftalen, ellers er den ikke gyldig. Heldigvis er dette ganske let, da der ikke er mange regler om, hvordan et forbehold skal formuleres, eller hvad den skal indeholde.

Først og fremmest skal du blot formulere en simpel tekst, der beskriver, at du vil have mulighed for at gennemgå hele aftalen med din boligadvokat, efter at du har underskrevet den. Derudover bør der nævnes, at aftalen ikke træder i kræft, før din boligadvokat har godkendt den og sagt god for den.

Når du først har udformet selve forbeholdet, bør du sikrer dig, at du skriver en dato for, hvornår den senest skal være godkendt. Normalt er denne dato fastsat til et sted mellem tre til fem dage, så du og din advokat har rigelig med tid til at gennemgå aftalen endnu en gang. Hvis det skulle blive presset med tid, kan din advokat altid bede om at få datoen udsat uden nogen problemer. Der er altså som udgangspunkt ikke nogen grænse for, hvor lang tid, i kan tage om at gennemgå den, så længe det findes rimeligt.

Behøver jeg hjælp til at lave et advokatforbehold?

Du behøver ikke nogen professionel hjælp til at lave et advokatforbehold, men som navnet antyder, behøver du hjælp fra en advokat til at godkende aftalen efterfølgende.

Du kan altså ikke lave forbeholdet, hvis du ikke har en advokat. Før du vælger at lave et forbehold, er det en god idé allerede at have en advokat involveret i handlen. Dit forbehold er nemlig tidsbegrænset og skal godkendes inden den dato, du har skrevet i aftalen. Gøres dette ikke, er aftalen bindende, og du kan ikke længere komme ud af den, uden at skulle betale noget til sælger.

Du bør derfor altid sørge for at have en dygtig boligadvokat involveret i bolighandel. Dette gælder både, hvad enten du er køber eller sælger. Specielt for køber er det dog vigtigt at have en advokat, hvis man vil lave et forbehold i købsaftalen. Uanset hvad din årsag er til at lave forbeholdet, kan det betyde utrolig mange penge til forskel, hvis du skulle ombestemme dig efter at have underskrevet.

Som minimum skal køber nemlig betale 1 procent af hele købesummen, hvis vedkommende har skrevet under og skulle fortryde, uden at have et gyldigt forbehold.

Det er som regel boligadvokater, der tager sig af advokatforbehold, da de er eksperter inden for området. De kan hjælpe dig i hvilket omfang, du skulle være interesseret. Du kan altså med andre ord overlade hele byrden til dem eller blot søge råd og vejledning.

Her på nettet kan du finde mange gode tilbud på boligadvokater. Ofte sammensætter de også komplette løsninger, der er lavet til at gøre papirarbejdet i forbindelse med en bolighandel let for dig.

Når handlen er på plads, sørger din boligadvokat for at skrive skødet, læs om skødeskrivning her

No votes yet.
Please wait...