Gratis WordPress hjemmeside

Når man begynder at lede efter en billig hjemmeside, ja eller gratis hjemmeside, vil man hele tiden støde på ordet WordPress og det er der en god grund til.

Hvad er WordPress

WordPress er et system til at lave hjemmesider i som er udviklet af mange forskellige hjemmesidekodere over hele verden og de har valgt at systemet skal være gratis at bruge.

Det er med andre ord gratis at hente wordpress ned og ligge det på et webhotel, men selve webhotellet er jo så ikke gratis, så helt bliver det ikke, hvis du vil have dit eget domænenavn f.eks. jysk.dk.

gratis wordpress hjemmesideKan du leve med en underlig webadresse som dit hjemmesidenavn f.eks. 125523floedekartoffler.com ja så kan du faktisk få en wordpress hjemmeside komplet gratis hos wordpress.com.

De fleste vil dog gerne have deres eget domænenavn og så kræver det du finder en passende webhost / webhotel, så du kan have din egen udgave af wordpress liggende der og vise din hjemmeside derfra.

En god billig webhotel udbyder i Danmark er Simply.com, hvor du kan oprette dig og klikke på 1click instllation og vælge wordpress – herefter vil hele wordpress systemet blive installeret helt gratis på dit domæne og være klar til du kan logge ind og begynde at bygge din hjemmeside i løbet af ca. 20 minutter.

WordPress kræver en template

Når du har lagt wordpress ind på dit webhotel, kan du logge ind i wordpress og installere etn template, der laver om på farver og opsætning samt funktioner.

Før i tiden var det utroligt populært, at man fandt en template, der var 100% tilpasset ens niche f.eks. et taxafirma. Her fandt man altså en template der lavede et taxafirma og så udfyldte man blot adresse , tlf og mail samt lidt andre billeder og tekst.

Det kan du også i dag ved at købe en template på f.eks. temeforest.com.

De koster fra omkring 60 dolars.

Køb et multitema og byg din egen wordpress hjemmeside

Du kan også købe et multitema som det hedder, her kan du lave hvad du vil og lave en hjemmeside, der ser helt anderledes ud end andres.
Et multi-tema kan ændres og laves om som du har lyst til – Et af de bedste hedder Enfold.

Det meste populære i øjeblikket er at købe et meget simpelt tema og ligge en såkaldt webbuilder på.
Her køber man et meget simpelt tema, der ikke fylder ret meget og så køberman simpelthen en hjemmesidebygger og lader den blive lagt som ”et lag” oven på temaet.

Det betyder du får en drag n drop hjemmesidebygger som kan lave alt det du ser på nettet i dag.

Astra + elementor builder

En enormt meget brugt kombination, der både har fordele og ulemper.

Køber du Astra temaet, så får du et tema der ikke fylder noget som helst og køber du bagefter hjemmesidebyggeren elementor, så kan du nemt selv bygge din hjemmeside.

Eneste minus er,a t den samlede hjemmeside bliver ret langsom, dog flot.

Det er en rigtig god løsning til dig, der ikke har kendskab til koder og er nybegynder inden for (eller ikke interesserer dig for kodning) wordpress.

Du kan lave et flot website næsten gratis og du behøver ikke tage en ekstra uddannelse for at lykkedes.

Ulemper ved WordPress

Et system der bruges i hele verden er naturligvis enormt interessant for hackere og derfor er WordPress da også et af de systemer der hackes mest i hele verden.

Du kan dog nemt sørge for du ikke kommer med i den statistik.

Lav et kodeord på mindst 11 tegn og brug både store og små bogstaver –og meget vigtigt, brug også tal og et par af de lidt sære tegn f.eks .!/&%%¤#.

Herudover kan det kun på det varmeste anbefales, at du ligger et sikkerhedsplug-in ind, der hjælper med at blokrer for brute force forsøg ( masser af forsøg på at gætte login) – Her kan vi anbefale Wordfence, der virker helt fint til formålet, når du sørger for at indstille det.

Læs mere om WordPress her

No votes yet.
Please wait...