Genbrugstøj vinder ind

second hand billigt børnetøjMennesker har brug for mange ting i løbet af deres hverdag. Vi skal bruge mad og drikke for at overleve, vi har brug for at træne for at holde os i form og styrke vores krop, og så har vi brug for tøj på kroppen, så vi ikke fryser! Andre vil måske også mene, at tøjet også er til for anstændigheden og blufærdigheden i offentligheden. Af respekt for andre mennesker bør man iføre sig passende tøjbeklædning.

Hvordan det tøj ser ud er meget forskelligt afhængigt af, hvor man køber sit tøj, hvordan man behandler sit tøj og måske for mange også lidt afhængigt af, hvad der er mode lige nu.

Det mest normale, når man skal købe tøj, er at gå i en eller flere butikker og købe et eller flere stykker nyt tøj. Men det er efterhånden ved at ændre sig lidt. Der er nemlig opstået en ny trend med at købe genbrugstøj. Førhen var det meget lidt, meget brugt og meget specifikke ting, man kunne finde i genbrug, men nu er det efterhånden ligegyldigt, hvilken alder eller stil man har, for at man kan gøre genbrugsfund. Genbrug er nu et fænomen, der er for og til alle. Uanset om man står som en sælger af genbrugstøj eller en køber af genbrugstøj.

Hvor kan man finde genbrugstøj?

I dag kan man finde genbrugstøj mange steder. I mange større byer i langt de fleste lande er det muligt at finde fysiske genbrugsbutikker, hvoraf størstedelen af dem udover genbrugstendensen også har et velgørende formål. Det kan være i form af frivillig arbejdskraft, at overskuddet går til et velgørende formål eller de arbejdende er en udsat gruppe, der arbejder på deltid for at komme tilbage på sporet igen.

Hvis man hellere vil shoppe hjemmefra, er det også en mulighed med genbrugstøj og det er faktisk uanset om det er brugt tøj til børn eller voksne.

Der findes efterhånden mange større og mindre hjemmesider, som står for at sælge genbrugstøj videre online. På nogle af hjemmesiderne er det muligt selv at oprette en side, hvor man som privatperson kan sælge tøj eller ting videre gennem en større portal.

Derudover er det også blevet normalt at bruge sociale medier som f.eks. Facebook eller blogs til privat at videresælge nogle af ens ejendele, man ikke længere bruger eller ønsker at eje.

Hvad er fordele og ulemper ved genbrugstøj?

Der kan være mange forskellige grunde til at købe eller overveje at købe genbrugstøj.
En af dem er, at man kan have god samvittighed, når man køber genbrug. Så skal der nemlig ikke bruges energi eller materiale til at fremstille det nye tøj, du ellers ville have købt. I stedet er man mere miljøbevidst. På den måde spares der faktisk både tid, penge og miljø ved genbrugstøj.

En anden grund til at overveje genbrugstøj er, at det faktisk er noget af det mest moderigtige lige nu. Så hvis man gerne vil være med på noderne og gå i det, der er in, skal man gå efter genbrug.

En tredje grund til at overveje genbrugstøj er, at det er en såkaldt Win-Win situation for begge parter. Den ene part, sælgeren, får nemlig penge for noget brugt tøj, som personen højst sandsynligt ikke bruger alligevel eller måske bare ikke vil have længere, mens den anden part, køberen, får anskaffet sig noget mere tøj for en billig – eller i hvert fald billigere end for noget helt nyt – slat penge.

Man må gå ud fra, at det tøj, man køber, er i fin eller måske ganske god stand, når man køber det.
Men ellers kan det være en af ulemperne ved genbrugstøj. Ofte er det jo netop tøj, som andre mennesker har købt og brugt før en selv, og det kan sommetider måske også ses på tøjet og dets holdbarhed.

En anden ulempe ved genbrugstøj kan være, at man som regel ikke kan bytte tøjet, hvis man fortryder ens køb efterfølgende. Så hænger man på det.

En tredje ulempe er, at hvis man tager en beslutning om at shoppe genbrug, så kan man aldrig være sikker på, om der dels er noget, man kan lide, og dels om der overhovedet er noget i ens størrelse.

Det vil man sjældent kunne opleve i de større og almindelige kædebutikker, hvor mange foretrækker at købe det sprinternye tøj.

No votes yet.
Please wait...